Johawaki Holdings Sdn Bhd (JHSB) menandatangani perjanjian pengurusan bersama Marriott International untuk membina Hotel Fairfield by Marriott Kuala Lumpur membabitkan nilai pembangunan kasar (GDV) keseluruhan RM85 juta.

Perjanjian pengurusan itu bakal menyaksikan Johawaki Holdings Sdn Bhd sebagai pemaju pembinaan dan Marriott International sebagai pengendali operasi hotel terbabit yang dijangka siap sepenuhnya menjelang 2020.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif  Johawaki Holdings Sdn Bhd   , MOHAMAD Akmal (dua dari kiri) bertukar dokumen dengan Gassner pada majlis memeterai perjanjian pengurusan kedua-dua pihak di Kuala Lumpur.
MOHAMAD Akmal (dua dari kiri) bertukar dokumen dengan Gassner pada majlis memeterai perjanjian pengurusan kedua-dua pihak di Kuala Lumpur.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Johawaki Holdings Sdn Bhd Mohamad Akmal Johari berkata, kerjasama dengan jenama hotel terkemuka itu peluang terbaik syarikat untuk terus menerokai bidang perhotelan lebih meluas pada masa depan.

“Kami berbangga dapat menyumbang kepada perkembangan pantas industri pelancongan di Malaysia melalui pembinaan hotel pertama syarikat ini,” katanya pada majlis menandatangani perjanjian kontrak pengurusan antara kedua-dua pihak di sini.

Fairfield Inn business hotel photography

Hadir sama Naib Presiden Serantau Pembangunan Hotel Marriott International Peter Gassner.

Hotel Fairfield by Marriott Kuala Lumpur bakal dibina di Jalan Pahang, Kuala Lumpur membabitkan pembinaan bangunan 14 tingkat yang memiliki 188 bilik.

Beliau berkata, pihaknya merancang meneroka bidang perhotelan secara serius melalui pembinaan hotel di tanah simpanan syarikat seluas 20.23 hektar di Seremban, Melaka, Alor Setar dan Langkawi pada masa depan.

Fairfield Inn & Suites Breakfast Seating Area

Menurutnya, syarikat kini meninjau potensi pembinaan hotel di lokasi terbabit dan pada masa sama meneliti potensi menjalinkan kerjasama dengan jenama hotel di pasaran.

“Kami berharap terus menjalinkan kerjasama dengan Marriott International melalui jenama hotel mereka namun terbuka kepada sebarang kerjasama dengan jenama hotel lain,” katanya.

Sumber : HMetro

0 0 votes
Article Rating
Categories:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
9 January 2022
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320. Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark. Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat […]

Selanjutnya
9 January 2022
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam

Kami sebenarnya 'tak boleh brain' , macamana hotel 5 bintang ini belum viral lagi, sebab hotel ini mempunyai pelbagai kelebihan yang tak ada di tempat lain. Hotel 5 bintang di Lembah Klang selalunya adalah hotel bisnes yang digunakan oleh golongan korporat bagi tujuan penginapan, mesyuarat, seminar dan pelbagai lagi. Senang kata, hotel di Lembah Klang […]

Selanjutnya
5 January 2022
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021

Buat warga Pantai Timur terutamanya dari negeri Kelantan, selepas ini semakin mudah untuk melancong ke Pulau Langkawi. Tak perlu transit di lapangan terbang lain lagi dah, sekaligus memudahkan dan memendekkan lagi perjalanan. Yelah, sebelum ini perlu transit di Kuala Lumpur dulu ataupun melakukan perjalanan darat yang meletihkan. Terbaru, Malindo Air telah memperkenalkan laluan penerbangan baharu […]

Selanjutnya
5 January 2022
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022

Orang ramai kini berpeluang untuk menyaksikan sendiri pelbagai spesies burung merak yang juga dikenali sebagai burung tercantik dunia di Taman Eko Burung Merak Perai di Taman Kimsar yang telah dibuka untuk kunjungan orang ramai bermula 1 Januari lepas. Terletak bersebelahan dengan Sungai Perai, Presiden Persatuan Rekreasi Burung Merak Eco Perai Pulau Pinang, D Paranthaman berkata, […]

Selanjutnya
4 January 2022
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama

Kompleks membeli-belah 1 Utama sememangnya terkenal di kalangan warga Lembah Klang sebagai sebuah gedung membeli-belah terbesar di Malaysia dan mempunyai pelbagai tarikan. Bukan sahaja destinasi membeli-belah, terdapat juga pusat hiburan seperti panggung wayang, auditorium, dan pelbagai lagi. Terbaru, sebuah pusat luncur terbaru berasal dari Korea Selatan iaitu Rollerwa telah dibuka di District K, tingkat 1 […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram