kempen visit malaysia 2020

Kempen 'Visit Malaysia 2020' Dilancarkan di Thailand

Dikemas Kini: 5 Januari 2024
Surga Route

Kempen ‘Visit Malaysia 2020’ akan dilancarkan di Thailand dengan perasmian disempurnakan oleh oleh Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia, YB Dato’ Seri Mohamed Nazri Aziz bersempena ASEAN Tourism yang berlangsung pada minggu ini.

Kempen ini sekaligus bakal membolehkan Malaysia menerima lebih 36 juta pelancong menjelang 2020 sekaligus mengutip meningkatkan pengaliran wang masuk ke dalam negara kita sebanyak RM168 bilion.

Sumber: NST

Slogan ‘Travel.Enjoy.Respect’ dipilih sebagai pemangkin buat orang ramai dalam menjemput pelancong luar dengan penuh adab dan menceriakan. Menurut YB Dato’ Seri Mohamed Nazri Aziz lagi, beliau sangat yakin dengan perkembangan Malaysia sebagai hab pelancongan pilihan pelancong dan yakin industri ini mampu berkembang dengan lebih lagi.

Kehadiran beberapa hotel mewah seperti Four Seasons, Movenpick dan Hilton antara yang bakal menyumbang kepada penawaran mencecah 1,000 bilik buat para pelancong.

Visit Malaysia 2020
Logo Visit Malaysia 2020

Kempen Visit Malaysia 2020 turut diumumkan dengan logo rasmi.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram