0
(0)

Berita baik ! AirAsia menawarkan jualan istimewa selama tiga hari untuk penerbangan domestik bagi sesiapa yang perlu melakukan perjalanan penting sepanjang berkuatkuasanya larangan merentas negeri dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat(PKPB)

Tempoh Jualan

Tiket penerbangan jualan istimewa ini boleh ditempah di laman sesawang airasia.com dan juga melalui aplikasi mudah alih mereka dari 5 hingga 7 Jun 2020.

Jualan istimewa ini menawarkan harga tambang sehala untuk ahli bermula serendah RM129* untuk perjalanan antara 1 Julai dan 19 November 2020. Para tetamu juga boleh menggunakan akaun kredit mereka untuk menebus penerbangan ini.

Penerbangan domestik bagi perjalanan penting yang dibuka untuk jualan adalah seperti berikut:

  • Dari Kuala Lumpur ke Kuantan, Kota Bharu, Langkawi, Alor Setar, Kuala Terengganu, Bintulu, Kuching, Miri, Sibu, Labuan, Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau
  • Dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur, Langkawi, Johor, Melaka, Kuching
  • Dari Johor ke Kuala Lumpur, Langkawi, Ipoh, Alor Setar, Miri, Sibu, Tawau
  • Dari Kota Kinabalu ke Bintulu, Miri, Sandakan, Sibu, Kuching, Tawau, Johor, Kota Bharu, Pulau Pinang
  • Dari Kuching ke Bintulu, Sibu, Miri, Johor, Kota Bharu

Amanda Woo, Ketua Komersial AirAsia berkata, “Kami menyedari bahawa perjalanan udara adalah satu keperluan bagi perjalanan penting dan kami ingin terus memberikan tambang yang berpatutan kepada mereka yang harus melakukan perjalanan penting. Para tetamu kami boleh menempah penerbangan mereka dengan yakin, kerana mereka kini boleh menukar tarikh penerbangan tanpa had berikutan pengumuman pengecualian bayaran pertukaran penerbangan baru-baru ini untuk semua tempahan baharu bagi perjalanan sehingga 31 Disember 2020.”

Para tetamu juga dinasihatkan untuk memeriksa dan mematuhi langkah-langkah yang dilaksanakan oleh pihak berkuasa negeri tempatan untuk pengalaman perjalanan yang lebih lancar.

Sejak meneruskan perkhidmatan domestik bagi perjalanan penting pada 29 April 2020, AirAsia telah meningkatkan langkah-langkah keselamatannya sepanjang perjalanan, termasuklah proses sebelum penerbangan, dalam penerbangan, dan ketibaan.

AirAsia juga telah melaksanakan prosedur tanpa sentuhan seperti pembayaran tanpa sentuhan di lapangan terbang, kiosk tanpa sentuhan, Sistem Penyelarasan Penumpang (PRS) serta ciri-ciri baharu yang dikemas kini pada aplikasi mudah alihnya untuk memastikan pengalaman perjalanan yang lancar dan selamat untuk semua tetamunya.

Sekiranya terdapat perubahan pada rancangan perjalanan, AirAsia turut menawarkan pilihan lebih fleksibel untuk para tetamu yang melakukan perjalanan hingga 31 Disember 2020 dengan mengecualikan bayaran penukaran penerbangan.

AirAsia memastikan bahawa keselamatan dan kesejahteraan para tetamu dan Allstars adalah keutamaan kami. AirAsia mematuhi nasihat dan peraturan daripada kerajaan tempatan, pihak berkuasa penerbangan awam, badan kesihatan global dan tempatan, termasuk Organisasi Kesihatan Sedunia.

AirAsia akan terus mengikuti keadaan terkini dengan teliti dan berhak untuk mengumumkan polisi selanjutnya mengikut perkembangan terkini.

Jadi, kepada yang perlu melakukan perjalanan penting dan sudah mendapat kebenaran rentas negeri, cepat-cepat sambar jualan istimewa ini.

*Tambang ahli adalah untuk perjalanan sehala termasuk cukai dan yuran. Tambang bukan ahli bermula RM134. Rujuk Terma dan Syarat jualan istimewa Airasia di sini.

*KEMASKINI : TEMPOH JUALAN TELAH DILANJUTKAN SEHINGGA 8 JUN 2020

Sumber : unit berita Airasia , artikel lain mengenai Airasia disini

Artikel Ini Menarik?

Klik pada bintang untuk menilai!

Purata 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
Shop Online for 31% off Purchase, Get 20RM Promo Code
18 October 2020
3 lagi syarikat penerbangan antarabangsa kembali beroperasi di KLIA

0 (0) Tiga syarikat penerbangan antarabangsa telah kembali beroperasi di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumput (KLIA) bermula pada Oktober 2020 setelah menghentikan seketika operasi mereka akibat wabak pandemik COVID-19. Syarikat penerbangan tersebut ialah British Airways yang menawarkan empat penerbangan seminggu dari KLIA ke United Kingdom, Oman Air yang membuat penerbangan dua kali seminggu ke Muscat […]

Selanjutnya
17 October 2020
Firefly akan menggunakan jet bermula Q1 2021, perkukuh laluan domestik dan ASEAN

0 (0) Firefly, merupakan salah sebuah anak syarikat di bawah Malaysia Airlines Group (MAG) akan memulakan operasi pesawat berkuasa jet bermula awal tahun hadapan. Susulan itu, syarikat penerbangan itu akan menambah 10 pesawat jet berbadan sempit (narrowbody) secara berperingkat mulai suku pertama 2021. Mengulas perkembangan itu, Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Aviation Group (MAG), Kapten Izham […]

Selanjutnya
17 October 2020
Firefly jadi syarikat penerbangan nasional jika Malaysia Airlines 'bungkus'

0 (0) Berhubung krisis kewangan yang melanda Malaysia Airlines akibat wabak COVID-19, pemegang saham syarikat penerbangan tersebut iaitu Khazanah Nasional Bhd mempunyai pilihan untuk menyalur modal kepada Firefly sekali gus menjadikannya sebagai syarikat penerbangan nasional dalam memenuhi keperluan pengangkutan udara negara jika Malaysia Airlines terpaksa ditutup. Ia adalah pilihan yang terakhir dipertimbangkan sayap pelaburan kerajaan […]

Selanjutnya
10 October 2020
New Zealand kini punyai passport paling berkuasa di dunia, Malaysia tangga ke-21

0 (0) Ini adalah saat yang menggembirakan bagi pelancong dari New Zealand kerana passport mereka merampas tempat teratas dalam ranking passport paling berkuasa di dunia. Buku hitam yang menjadi dokumen perjalanan NZ memang tela h perbaiki ranking mereka di dalam indeks sedikit demi sedikit selama bertahun-tahun, dan akhirnya mereka telah mengalahkan Jepun di tempat pertama. […]

Selanjutnya
10 October 2020
Tourism Malaysia Surfcasting Tour 2020, acara hebat buat kaki pancing

0 (0) Hadiah wang tunai RM75,500, 50 unit hamper dan 10 unit barangan aktiviti luar jenama Igloo adalah antara hadiah menarik yang ditawarkan kepada para pemenang pertandingan memancing ‘Tourism Malaysia Surfcasting Tour 2020’ (TMST 2020) yang akan berlangsung semula . Pertandingan memancing persisiran pantai anjuran bersama Tourism Malaysia dan Wakjali Event Management ini telah menyingkap […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram