Malindo Air sambung penerbangan domestik di waktu PKPP bermula 12 Jun

Dikemas Kini: 12 Jun 2020
Surga Route

Setelah perjalanan domestik dibenarkan oleh pihak kerajaan dan diumumkan oleh Perdana Menteri melalui perutusan khas yang disiarkan secara langsung di kaca televisyen, ramai yang tak sabar-sabar untuk bercuti ataupun pulang ke kampung halaman.

Kini, pengguna penerbangan awam mempunyai satu lagi alternatif syarikat penerbangan yang boleh dinaiki sewaktu tempoh PKP ini apabila Malindo Air meneruskan penerbangan ke hampir semua destinasi domestiknya di Malaysia berkuat kuasa 12 Jun kerana kerajaan secara perlahan-lahan melonggarkan peraturan mengenai sekatan perjalanan dan sosial.

Perkhidmatan domestik yang dijadualkan semula termasuk penerbangan harian dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang ke Kota Bharu; Pulau Pinang; Alor Setar; Johor Bahru; Kuala Terengganu; dan Langkawi. Perkhidmatan Ipoh - Johor Baharu mereka juga akan beroperasi semula pada 12 Jun dengan tiga penerbangan seminggu.

Serentak dengan itu, penerbangan domestik Malindo Air dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Kota Kinabalu; Kuching dan Langkawi akan beroperasi semula sepenuhnya.

Tambang sehala bermula dari RM199 untuk perjalanan di Semenanjung Malaysia dari Lapangan Terbang Subang; dari tambang sehala RM289 untuk perjalanan antara KLIA dan Kuching; dan dari RM389 tambang sehala dari KLIA ke Kota Kinabalu.

Tempoh tempahan: Sekarang - 21 Jun 2020. Tempoh Perjalanan: Sekarang - 27 Sep 2020. Berikut merupakan jadual penerbangan Malindo Air

Ketua Pegawai Eksekutif Malindo Air, Kapten Mushafiz Bin Mustafa Bakri mengatakan, "Malindo Air berkomitmen untuk menyebarkan penerbangan kami dan melayani keperluan rakyat Malaysia yang melakukan perjalanan di seluruh negara. Pembukaan perjalanan udara secara beransur-ansur cenderung menjadi progresif, dimulai dengan pasar domestik. Kami pasti akan mengembalikan perkhidmatan antarabangsa kami di rangkaian secara berperingkat apabila keadaan kesihatan global bertambah baik dan sekatan peraturan dicabut sepenuhnya. Kami berharap pelancong akan bersungguh-sungguh untuk memulakan perjalanan tidak lama lagi, yang akan menguntungkan industri ini lagi. "

Mushafiz juga mengatakan bahawa pelancong yang terbang dengan Malindo Air diminta untuk memahami dan mematuhi sepenuhnya dan mematuhi syarat kesihatan dan imigrasi, dan sekatan perjalanan yang ditetapkan oleh pemerintah.

"Malindo Air menyokong penuh usaha kerajaan yang melonggarkan larangan perjalanan secara perlahan-lahan semasa Perintah Pemulihan Pergerakan Pemulihan (RMCO). Memulakan kembali perjalanan domestik kita dengan menghapus sekatan perjalanan adalah bahagian penting dalam pemulihan ekonomi kerana kira-kira 10% daripada KDNK dunia berasal dari pelancongan dan sebahagian besarnya bergantung pada perjalanan udara. Membuat orang terbang dengan selamat akan menjadi dorongan ekonomi yang kuat, ”tambah Mushafiz.

Malindo Air ingin mengulangi bahawa pelanggan yang penerbangannya dibatalkan kerana krisis pandemik Covid-19 akan mengekalkan nilai penuh dari bahagian tiket mereka yang tidak digunakan dalam bentuk Baucar Perjalanan. Tempoh penebusan baucar perjalanan diperpanjang hingga 12 bulan dan tempoh perjalanan adalah hingga 11 bulan menjelang tarikh penebusan.

Seorang penumpang yang menebus baucar pada bulan Mac 2021 akan dapat menempah penerbangannya hingga Februari 2022. Malindo Air juga membenarkan penumpang memindahkan nilai Baucar Perjalanan kepada keluarga dan rakan atau menggunakannya sebagai Baucar Hadiah. Maklumat lanjut disini

Dalam pada itu, Malindo Air komited untuk menjaga kesihatan pekerja dan penumpang mereka dengan pelbagai langkah keselamatan diambil untuk mengurangkan risiko jangkitan COVID-19 dalam operasi penerbangan mereka.

Untuk pertanyaan lebih lanjut, kunjungi www.malindoair.com, tulis ke Penjagaan Pelanggan di customer_care@malindoair.com atau hubungi Pusat Panggilan mereka di (60) 3-7841 5388 dari jam 8 pagi hingga 10 malam setiap hari.

Sudah tiba masanya untuk travel semula. anda boleh menempah perjlanan domestik anda. Sama ada pulang ke kampung, Balik Raya, atau cuti-cuti Malaysia dengan tawaran hebat dari Malindo air .

Kami Kongsi . Anda Terokai

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram