Zoo Negara akan ditutup semula jika tidak patuh SOP berkaitan COVID-19

Dikemas Kini: 15 Jun 2020
Surga Route

Kebebasan orang ramai di kawasan tumpuan awam seperti Zoo Negara boleh ditarik balik sekiranya dikesan gagal mematuhi peraturan dan Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata kebebasan diberi kepada rakyat Malaysia ketika ini ini diperlu dipertahankan supaya dapat dinikmati sepanjang masa.

Beliau berkata, jika gagal berbuat demikian, kerajaan tidak teragak-agak mengambil tindakan bagi memastikan keselamatan dan kesihatan semua rakyat terjaga.

Sumber : Bernama

"Saya ada terbaca di media sosial (mengenai ketidakpatuhan SOP di Zoo Negara) dan saya sudah menghubungi Ketua Polis Negara berhubung perkara itu.

"Beliau akan menghantar pasukan pamatuhan SOP ke sana untuk tindakan segera.

"Saya berharap kebebasan yang diberi tidak bermakna mereka boleh melakukan apa sahaja. Zoo adalah tempat tumpuan membawa keluarga beriadah tetapi SOP mesti dipatuhi.

"Jika ia dilihat mampu membahayakan keselamatan dan nyawa, kebebasan itu boleh ditarik semula," katanya dalam sidang media harian di Putrajaya, hari ini.

Sumber : Berita harian

Kami Kongsi. Anda Terokai

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram