tempat duduk ekonomi premium dari emirates

Emirates telah melancarkan kabin terbaru bagi pesawat A380 yang akan membuat perjalanan dari Dubai ke London Heathrow dengan satu kelas ekonomi baharu iaitu Ekonomi Premium.

Sewaktu syarikat penerbangan lain membuat beberapa pembaharuan untuk menjimatkan kos, Emirates terus ke hadapan dengan memperkenalkan kelas ekonomi terbaru ini dengan 56 kerusi disusun secara 2-4-2.

Permintaan Yang Tinggi

Adel Al Redha, Ketua Pegawai Eksekutif Emirates berkata, kelas terbaru Ekonom Premium ini terhasil daripada permintaan tinggi penumpang mereka yang mahukan sesuatu servis dan layanan lebih daripada Ekonomi, tetapi berada dalam julat harga yang mampu milik.

Beliau juga berkata , 5 lagi pesawat A380 dengan kelas ekonomi premium akan diperkenalkan dalam masa terdekat manakala 55% dari keseluruhan pesawat mereka akan turut dilengkapi kelas ekonomi premium, dari masa ke semasa .

Setiap kerusi pula direka secara ergonomik menggunakan kulit premium anti kotoran dengan kelebaran 19.5 inci, ruang seluas 40 inci dan kerusi boleh dilaras sehingga 8 inci. Turut melengkapi setiap kerusi adalah meja kecil bagi meletakkan gelas dan juga sajian penerbangan atau kebiasaannya dipanggil 'dining and cocktail table' dan juga ruang pengecas gajet.

Di bahagian kepala, 'head rest' di kerusi ini boleh dilaraskan kepada 6 arah. Di bahagian bawah, terdapat 'calf' dan 'leg rest' yang menambah kenyamanan.

Untuk hiburan, skrin bersaiz 13.3 inci disediakan dengan lebih 4,500 siaran muzik, filem, dokumentari, telefilem, berita dan lain-lain kandungan untuk ditonton 😁 menjadikan Emirates sebagai pemilik kepada skrin kelas ekonomi terbesar di atas udara.

'Window Blind' yang ada di kelas ekonomi premium pula menggunakan 'electric window blind'. Lihat video pengenalan bagi kelas terbaharu ini disini :

Tidak keterlaluan jika kami katakan kelas Ekonomi Premium terbaru dari Emirates ni sebenarnya sudah boleh mengalahkan kelas perniagaan bagi sesetengah syarikat penerbangan.

Tidak akan dijual lagi

Buat masa ini, Emirates mengatakan bahawa mereka tidak akan menjual tiket penerbangan bagi kelas ekonomi premium sehingga jumlah pesawat beroperasi bagi seluruh rangkaian mereka mencapai tahap yang sepatutnya.

Sebaliknya, buat masa sekarang, naik taraf percuma akan diberikan kepada ahli elit program kesetiaan Emirates iaitu Skywards dan juga buat penumpang ekonomi dengan kelas tambang tertentu. (Kemungkinan penumpang ekonomi kelas Y iaitu tambang penuh)

Pembaharuan bagi kabin

Selain daripada itu, Emirates juga membuat pembaharuan bagi kabin kelas lain. Ruang bagi penumpang kelas pertama dan kelas perniagaan menerima sedikit perubahan walaupun tidak ketara.

Kelas Pertama (Lebih privasi dan kemewahan)

Buat penumpang kelas pertama, Emirates memberikan privasi. Pintu dan dinding bagi 'Suite' penumpang dibina lebih tinggi dan beberapa perubahan dari segi kemasan dalam antaranya adalah bagi bilik mandi dan spa.

Kelas Perniagaan (Kemasan dalam yang lebih mewah)

Kesemua 76 kerusi kelas perniagaan telah ditukar warna dan kemasan seperti meja sajian telah ditukar kepada kemasan kayu , diinspirasikan dari kemasan mewah jet peribadi.

Kelas Ekonomi (Kerusi baharu bagi keselesaan)

Emirates telah menukar kesemua 338 kerusi kepada kerusi baharu dengan rekabentuk ergonomik , sama seperti yang dipasang di pesawat B777 terbaru mereka.

4 1 vote
Article Rating
Categories:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
9 January 2022
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320. Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark. Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat […]

Selanjutnya
9 January 2022
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam

Kami sebenarnya 'tak boleh brain' , macamana hotel 5 bintang ini belum viral lagi, sebab hotel ini mempunyai pelbagai kelebihan yang tak ada di tempat lain. Hotel 5 bintang di Lembah Klang selalunya adalah hotel bisnes yang digunakan oleh golongan korporat bagi tujuan penginapan, mesyuarat, seminar dan pelbagai lagi. Senang kata, hotel di Lembah Klang […]

Selanjutnya
5 January 2022
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021

Buat warga Pantai Timur terutamanya dari negeri Kelantan, selepas ini semakin mudah untuk melancong ke Pulau Langkawi. Tak perlu transit di lapangan terbang lain lagi dah, sekaligus memudahkan dan memendekkan lagi perjalanan. Yelah, sebelum ini perlu transit di Kuala Lumpur dulu ataupun melakukan perjalanan darat yang meletihkan. Terbaru, Malindo Air telah memperkenalkan laluan penerbangan baharu […]

Selanjutnya
5 January 2022
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022

Orang ramai kini berpeluang untuk menyaksikan sendiri pelbagai spesies burung merak yang juga dikenali sebagai burung tercantik dunia di Taman Eko Burung Merak Perai di Taman Kimsar yang telah dibuka untuk kunjungan orang ramai bermula 1 Januari lepas. Terletak bersebelahan dengan Sungai Perai, Presiden Persatuan Rekreasi Burung Merak Eco Perai Pulau Pinang, D Paranthaman berkata, […]

Selanjutnya
4 January 2022
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama

Kompleks membeli-belah 1 Utama sememangnya terkenal di kalangan warga Lembah Klang sebagai sebuah gedung membeli-belah terbesar di Malaysia dan mempunyai pelbagai tarikan. Bukan sahaja destinasi membeli-belah, terdapat juga pusat hiburan seperti panggung wayang, auditorium, dan pelbagai lagi. Terbaru, sebuah pusat luncur terbaru berasal dari Korea Selatan iaitu Rollerwa telah dibuka di District K, tingkat 1 […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram