May be an image of text that says 'Farm arm Ville cafe & homestay S SarnTwin'

Jika anda mencari tempat yang santai dan mahukan persekitaran jauh dari kota , haa meh tengok perkongsian dari Cik Sara mengenai percutiannya ke Farm Ville Cafe & Homestay yang terletak di Sekinchan, Selangor.

Menariknya di Farm Ville Cafe & Homestay ini adalah anda dapat merasa pengalaman tidur dalam kontena ! Ditambah pula dengan pemandangan sawah padi yang menghijau mengelilingi kawasan ini. Rasa tenang sangat !

Bilik

Untuk pecutian ini, Cik Sara mengambil 'family room upstairs' yang dapat memuatkan 4 tetamu. Bilik dengan view sawah padi pun ada juga, tetapi full pula, hanya tinggal family room.

Family room ni ada dua katil queen & dua aircond, so tak ada la rasa panas. Tuala juga disediakan oleh pihak homestay. Bilik selesa, tandas pun bersih. Tetapi TV tak ada dalam bilik. Ok la kan, time cuti-cuti bukan nak tengok tv sangat. Tak ada pun tak apa.

Fasiliti

Dekat dalam ni ada juga swimming pool. Tapi macam sesuai untuk budak-budak je. Sesiapa yang bawa anak tu, boleh la anak-anak mandi swimming pool. Pantry pun ada. Kalau sesiapa yang nak bbq, nak simpan bahan-bahan untuk bbq, boleh simpan dalam peti dekat pantry. Dekat homestay ada car park, so takde la risau nak park kereta dekat mana.

Aktiviti

Petang-petang boleh ronda sawah padi naik basikal sambil bergambar. Boleh sewa basikal dekat homestay. Harga RM10-15 sejam.

Kalau malam nak bbq dekat sini pun boleh. Kalau dah pergi sini, jangan lupa singgah makan dekat Satay Hut. Satay sedap, semua makanan sedap. Memang puas hati. Nak pergi sini kena pergi awal, kalau lambat meja full.

Sebelum anda nak pergi Farm Ville Cafe & Homestay, boleh cuba hubungi dahulu pihak mereka untuk tanya sama ada padi tengah menghijau atau tidak. Kena ingat ya, bukan semua musim ada padi.

Untuk tempahan boleh hubungi L 017-2068666 (ws).

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
12 March 2021
Taman Persahabatan Selangor-Jepun bernilai RM3.8 Juta mula dibuka

Setelah pembukaan Taman Persahabatan Selangor-Jepun tergendala akibat COVID-19, akhirnya orang ramai berpeluang juga mengunjungi taman yang terletak bersebelahan Dataran Kemerdekaan Shah Alam tersebut. Ia diharap dapat menjadi mercu tanda baharu di Selangor seterusnya mampu menarik kedatangan pelancong tempatan dan luar negara ! Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Haris Kasim berkata taman yang menelan belanja RM3.8 […]

Selanjutnya
10 March 2021
Farm Ville Cafe & Homestay. Menginap dalam kontena di tengah sawah padi !

Jika anda mencari tempat yang santai dan mahukan persekitaran jauh dari kota , haa meh tengok perkongsian dari Cik Sara mengenai percutiannya ke Farm Ville Cafe & Homestay yang terletak di Sekinchan, Selangor. Menariknya di Farm Ville Cafe & Homestay ini adalah anda dapat merasa pengalaman tidur dalam kontena ! Ditambah pula dengan pemandangan sawah padi yang […]

Selanjutnya
10 March 2021
Malaysia dapat tambahan 10,000 kuota haji selepas COVID-19 reda

Kerajaan Arab Saudi bersetuju memberikan tambahan 10,000 kuota haji secara rasmi untuk jemaah Malaysia. Berita baik itu disampaikan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin selepas perjumpaan beliau bersama Putera Mahkota Arab Saudi, Putera Mohammed Salman di Istana Yamamah, di Riyadh. "Apabila keadaan (COVID-19) pulih sepenuhnya, kuota haji ditambah 10,000 daripada jumlah sedia ada,” katanya pada […]

Selanjutnya
9 March 2021
Pelancongan Rentas Negeri PKPP Dibenarkan, Hanya Menggunakan Kenderaan Pelancongan Berdaftar

Kerajaan telah mengumumkan Gelembung Pelancongan Bersasar yang membenarkan pelancong bergerak dari sesebuah kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), merentas negeri PKPP lain. Bagaimanapun, kebenaran pergerakan merentas negeri itu tertakluk kepada penggunaan perkhidmatan agensi pelancongan berdaftar, merangkumi khidmat pengangkutan dan penginapan. Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata mesyuarat jawatankuasa teknikal meluluskan cadangan Kementerian […]

Selanjutnya
26 February 2021
Perkhidmatan feri Langkawi-Kuala Perlis disambung 27 Februari

Perkhidmatan feri untuk pelancong dari Terminal Feri Langkawi ke Kuala Perlis akan dibuka semula Sabtu ini (27 Februari 2021) bagi memenuhi permintaan pelancong ketika ini. Bagaimanapun, hanya satu perjalanan dijadualkan beroperasi setiap hari setakat ini manakala bagi laluan masuk Langkawi dari Terminal Feri Penumpang Kuala Kedah pula akan ditambah lagi satu perjalanan menjadikan dua perjalanan […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram