May be an image of text that says 'Farm arm Ville cafe & homestay S SarnTwin'

Jika anda mencari tempat yang santai dan mahukan persekitaran jauh dari kota , haa meh tengok perkongsian dari Cik Sara mengenai percutiannya ke Farm Ville Cafe & Homestay yang terletak di Sekinchan, Selangor.

Menariknya di Farm Ville Cafe & Homestay ini adalah anda dapat merasa pengalaman tidur dalam kontena ! Ditambah pula dengan pemandangan sawah padi yang menghijau mengelilingi kawasan ini. Rasa tenang sangat !

Bilik

Untuk pecutian ini, Cik Sara mengambil 'family room upstairs' yang dapat memuatkan 4 tetamu. Bilik dengan view sawah padi pun ada juga, tetapi full pula, hanya tinggal family room.

Family room ni ada dua katil queen & dua aircond, so tak ada la rasa panas. Tuala juga disediakan oleh pihak homestay. Bilik selesa, tandas pun bersih. Tetapi TV tak ada dalam bilik. Ok la kan, time cuti-cuti bukan nak tengok tv sangat. Tak ada pun tak apa.

Fasiliti

Dekat dalam ni ada juga swimming pool. Tapi macam sesuai untuk budak-budak je. Sesiapa yang bawa anak tu, boleh la anak-anak mandi swimming pool. Pantry pun ada. Kalau sesiapa yang nak bbq, nak simpan bahan-bahan untuk bbq, boleh simpan dalam peti dekat pantry. Dekat homestay ada car park, so takde la risau nak park kereta dekat mana.

Aktiviti

Petang-petang boleh ronda sawah padi naik basikal sambil bergambar. Boleh sewa basikal dekat homestay. Harga RM10-15 sejam.

Kalau malam nak bbq dekat sini pun boleh. Kalau dah pergi sini, jangan lupa singgah makan dekat Satay Hut. Satay sedap, semua makanan sedap. Memang puas hati. Nak pergi sini kena pergi awal, kalau lambat meja full.

Sebelum anda nak pergi Farm Ville Cafe & Homestay, boleh cuba hubungi dahulu pihak mereka untuk tanya sama ada padi tengah menghijau atau tidak. Kena ingat ya, bukan semua musim ada padi.

Untuk tempahan boleh hubungi L 017-2068666 (ws).

0 0 votes
Article Rating
Categories: ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
18 July 2021
Kenderaan masuk Kelantan dari arah Utara meningkat 5 peratus

Kemasukan kenderaan dari arah utara ke negeri ini menerusi Jalan Gerik-Jeli meningkat lima peratus sejak 16 Julai. Timbalan Ketua Polis Kelantan, Senior Asisten Komisioner Abdullah Muhammad Piah, berkata pertambahan jumlah kenderaan dikesan dari Perak, Kedah dan Perlis. Bagaimanapun, katanya, tidak berlaku pertambahan jumlah kenderaan di pintu masuk di sekatan jalan raya Gua Musang dan Pasir […]

Selanjutnya
18 July 2021
Polis Terengganu perketat kawalan di pintu masuk, elak cubaan rentas negeri secara haram

Polis negeri Terengganu mengadakan kawalan ketat di pintu masuk utama ke negeri ini iaitu sempadan Terengganu/Kelantan dan Terengganu/Pahang serta laluan tikus bagi memastikan tiada cubaan rentas negeri secara tidak sah menjelang Aidiladha. Bagi memastikan kawalan berjalan lancar, pihak polis negeri Terengganu menambah kekuatan anggota di setiap sekatan jalan raya (SJR) iaitu daripada empat kepada enam […]

Selanjutnya
18 July 2021
Rakyat diingatkan tidak rentas daerah & negeri bagi sambutan Aidiladha 1442H

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, mengingatkan rakyat supaya tidak merentas daerah dan negeri untuk menyambut Aidiladha 1442 Hijrah minggu depan. Beliau berkata pertambahan kes dan kluster akibat rentas negeri ketika menyambut Aidilfitri pada Mei lepas perlu dijadikan iktibar kepada semua pihak. “Rentas daerah dan negeri dalam Fasa Satu dan Dua Pelan Pemulihan […]

Selanjutnya
18 July 2021
Perlis akan adakan Solat Aidiladha di tanah lapang, larang individu rentas negeri untuk turut serta

Seperti perayaan Aidilfitri sebelum ini, Perlis membenarkan solat sunat Aidiladha pada 20 Julai ini dilaksanakan di tanah lapang. Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah ia selaras dengan sunnah selain dapat mengurangkan risiko jangkitan wabak COVID-19 dibandingkan solat yang ditunaikan di tempat tertutup. "Solat akan dilaksana pada 8 pagi di tanah lapang pekarangan […]

Selanjutnya
18 July 2021
Kelonggaran SOP buat penerima dua dos vaksin COVID-19 : Kemungkinan dibenarkan rentas daerah & makan di restoran ?

Kerajaan sedang mempertimbangkan untuk memberi kelonggaran pergerakan kepada individu yang melengkapkan dua dos vaksinasi COVID-19 bagi membolehkan kehidupan rakyat kembali seperti biasa secara berperingkat dan satu inisiatif untuk terus bergerak ke hadapan sewaktu pandemik. Perdana Menteri berkata, kelonggaran tersebut sama ada dari segi perjalanan atau pun pergi ke kedai dan makan di restoran. Beliau turut […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram