IOI Properties Group Bhd (IOIPG) memeterai perjanjian dengan Marriott International, Inc untuk menguruskan hotelnya iaitu Putrajaya Marriott Hotel dan Palm Garden Hotel di IOI Resort City, Putrajaya.

May be an image of outdoors

Dalam kenyataan hari ini, IOIPG berkata, Putrajaya Marriott Hotel akan ditukarkan daripada pengurusan francais sedia ada kepada kontrak terurus di bawah jenama Premium Marriott Bonvoy.

PUTRAJAYA MARRIOTT HOTEL $65 ($̶7̶6̶) - Updated
Marriott Putrajaya

Manakala Palm Garden Hotel akan ditukarkan kepada pengurusan Marriott International di bawah jenama Tribute Portfolio Marriott Bonvoy, sekaligus menjadi hotel Tribute Portfolio pertama di Malaysia.

Palm Garden Hotel yang mempunyai 151 bilik di atas tanah IOI Resort City berkeluasan 318 Hektar akan menjalani proses ubah suai sebelum dibuka semula pada hujung tahun ini.

May be an image of outdoors and palm trees
Palm Garden Hotel, Putrajaya

Palm Garden Hotel akan menawarkan kepada pelanggan mereka sebuah restoran berkonsepkan Thai, dua kolam renang besar, dan pusat rekreasi.

Naib Presiden Marriott International (Singapura, Malaysia, Maldives), Rivero Delgado, berkata perjanjian itu menandakan komitmen hotel berkenaan untuk memperluaskan kepelbagaian portfolio Marriott Bonvoy di seluruh Malaysia.

Palm Garden Hotel | IOI Properties Group Berhad
Palm Garden Hotel, Putrajaya

Naib Pengerusi Eksekutif IOIPG, Lee Yeow Seng, berkata segmen hospitaliti dan riadah kumpulan itu memanfaatkan kestabilan jenama hotel bertaraf dunianya dalam memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggan, di samping tawaran jenama IOIPG yang tersendiri.

Lee berkata, ia akan membuka potensi nilai hartanah dan aset hotel IOIPG.

Pada masa ini, Marriott International menguruskan Le Méridien Putrajaya di IOI Resort City dan Four Points by Sheraton Puchong, kedua-duanya adalah sebahagian daripada portfolio hotel IOIPG.

Mereka juga akan menguruskan Moxy Putrajaya (akan datang) di IOI Resort City dan Sheraton Grand di pembangunan bercampur IOI Palm City di Xiamen, China.

BACA JUGA : TAMU & SUITES, HOTEL PATUH SYARIAH DI BANDARAYA KUALA LUMPUR

0 0 votes
Article Rating
Categories:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
8 September 2021
Mulai 16 September, Malindo Air terbang 6 kali sehari ke Langkawi

Syarikat penerbangan Malindo Air menawarkan enam penerbangan setiap hari ke Langkawi susulan pembukaan semula sektor pelancongan secara gelembung perjalanan ke pulau itu, bermula 16 September ini. Ketua Pegawai Eksekutif Malindo Air, Kapten Mushafiz Mustafa Bakri, berkata lima daripada penerbangan itu adalah dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah atau dikenali sebagai Subang Skypark dan satu […]

Selanjutnya
1 September 2021
'Malaysia Street' di Gaza, hadiah ulangtahun kemerdekaan ke-64

Sumbangan Malaysia terhadap perjuangan rakyat Palestin akhirnya diabadikan dan dijadikan 'sebahagian' daripada negara Palestin. Malaysia berdiri tegus bersama perjuangan rakyat Palestin mengakhiri pendudukan haram Israel dan mencapai kemerdekaan bermula daripada usaha perdamaian, desakan di peringkat antarabangsa, misi kemanusiaan dan solidariti. Terbaru, Palestin menzahirkan penghargaan terhadap segala sumbangan dan sokongan dari Malaysia dengan mengabadikan nama 'Malaysia' […]

Selanjutnya
11 August 2021
Malaysia Airlines tawar tambang istimewa buat penerima lengkap dos vaksin COVID-19

Malaysia Airlines Bhd menawarkan tambang istimewa serendah RM89 dalam kategori 'Economy Lite' bagi destinasi domestik kepada pasangan suami isteri serta ibu dan bapa yang sudah lengkap menerima dua dos vaksin COVID-19 untuk bertemu orang tersayang. Malaysia Airlines dalam satu kenyataan hari ini berkata, promosi istimewa itu tersedia untuk tempahan mulai 10 Ogos sehingga 30 September, […]

Selanjutnya
11 August 2021
MATA minta pengunjung dan pekerja patuhi SOP bendung penularan COVID-19

Berikutan kebenaran merentas negeri bagi tujuan pelancongan domestik untuk individu lengkap dua dos vaksin Covid-19 , Persatuan Agensi Pelancongan Malaysia (MATA) berharap agar semua ahlinya memastikan setiap pengunjung dan pekerja mematuhi sepenuhnya prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan. Presidennya Datuk Mohd Khalid Harun berkata, bagi ahli MATA terutama hotel dan inap desa, ia sudah tentu […]

Selanjutnya
7 August 2021
Kebenaran tunai umrah dijangka diberi tahun 2021 ini

Rakyat Malaysia dijangka dibenarkan mengunjungi Arab Saudi termasuk menunaikan ibadah umrah dalam tahun ini (2021), Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Zulkifli Mohamad Al-Bakri berkata rakyat Malaysia dijangka dibenarkan mengunjungi Arab Saudi termasuk menunaikan ibadah umrah dalam tahun ini (2021). Bagaimanapun, beliau berkata keputusan itu bergantung kepada situasi semasa COVID-19 di negara […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram