IOI Properties Group Bhd (IOIPG) memeterai perjanjian dengan Marriott International, Inc untuk menguruskan hotelnya iaitu Putrajaya Marriott Hotel dan Palm Garden Hotel di IOI Resort City, Putrajaya.

May be an image of outdoors

Dalam kenyataan hari ini, IOIPG berkata, Putrajaya Marriott Hotel akan ditukarkan daripada pengurusan francais sedia ada kepada kontrak terurus di bawah jenama Premium Marriott Bonvoy.

PUTRAJAYA MARRIOTT HOTEL $65 ($̶7̶6̶) - Updated
Marriott Putrajaya

Manakala Palm Garden Hotel akan ditukarkan kepada pengurusan Marriott International di bawah jenama Tribute Portfolio Marriott Bonvoy, sekaligus menjadi hotel Tribute Portfolio pertama di Malaysia.

Palm Garden Hotel yang mempunyai 151 bilik di atas tanah IOI Resort City berkeluasan 318 Hektar akan menjalani proses ubah suai sebelum dibuka semula pada hujung tahun ini.

May be an image of outdoors and palm trees
Palm Garden Hotel, Putrajaya

Palm Garden Hotel akan menawarkan kepada pelanggan mereka sebuah restoran berkonsepkan Thai, dua kolam renang besar, dan pusat rekreasi.

Naib Presiden Marriott International (Singapura, Malaysia, Maldives), Rivero Delgado, berkata perjanjian itu menandakan komitmen hotel berkenaan untuk memperluaskan kepelbagaian portfolio Marriott Bonvoy di seluruh Malaysia.

Palm Garden Hotel | IOI Properties Group Berhad
Palm Garden Hotel, Putrajaya

Naib Pengerusi Eksekutif IOIPG, Lee Yeow Seng, berkata segmen hospitaliti dan riadah kumpulan itu memanfaatkan kestabilan jenama hotel bertaraf dunianya dalam memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggan, di samping tawaran jenama IOIPG yang tersendiri.

Lee berkata, ia akan membuka potensi nilai hartanah dan aset hotel IOIPG.

Pada masa ini, Marriott International menguruskan Le Méridien Putrajaya di IOI Resort City dan Four Points by Sheraton Puchong, kedua-duanya adalah sebahagian daripada portfolio hotel IOIPG.

Mereka juga akan menguruskan Moxy Putrajaya (akan datang) di IOI Resort City dan Sheraton Grand di pembangunan bercampur IOI Palm City di Xiamen, China.

BACA JUGA : TAMU & SUITES, HOTEL PATUH SYARIAH DI BANDARAYA KUALA LUMPUR

0 0 votes
Article Rating
Categories:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
9 January 2022
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320. Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark. Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat […]

Selanjutnya
9 January 2022
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam

Kami sebenarnya 'tak boleh brain' , macamana hotel 5 bintang ini belum viral lagi, sebab hotel ini mempunyai pelbagai kelebihan yang tak ada di tempat lain. Hotel 5 bintang di Lembah Klang selalunya adalah hotel bisnes yang digunakan oleh golongan korporat bagi tujuan penginapan, mesyuarat, seminar dan pelbagai lagi. Senang kata, hotel di Lembah Klang […]

Selanjutnya
5 January 2022
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021

Buat warga Pantai Timur terutamanya dari negeri Kelantan, selepas ini semakin mudah untuk melancong ke Pulau Langkawi. Tak perlu transit di lapangan terbang lain lagi dah, sekaligus memudahkan dan memendekkan lagi perjalanan. Yelah, sebelum ini perlu transit di Kuala Lumpur dulu ataupun melakukan perjalanan darat yang meletihkan. Terbaru, Malindo Air telah memperkenalkan laluan penerbangan baharu […]

Selanjutnya
5 January 2022
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022

Orang ramai kini berpeluang untuk menyaksikan sendiri pelbagai spesies burung merak yang juga dikenali sebagai burung tercantik dunia di Taman Eko Burung Merak Perai di Taman Kimsar yang telah dibuka untuk kunjungan orang ramai bermula 1 Januari lepas. Terletak bersebelahan dengan Sungai Perai, Presiden Persatuan Rekreasi Burung Merak Eco Perai Pulau Pinang, D Paranthaman berkata, […]

Selanjutnya
4 January 2022
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama

Kompleks membeli-belah 1 Utama sememangnya terkenal di kalangan warga Lembah Klang sebagai sebuah gedung membeli-belah terbesar di Malaysia dan mempunyai pelbagai tarikan. Bukan sahaja destinasi membeli-belah, terdapat juga pusat hiburan seperti panggung wayang, auditorium, dan pelbagai lagi. Terbaru, sebuah pusat luncur terbaru berasal dari Korea Selatan iaitu Rollerwa telah dibuka di District K, tingkat 1 […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram