Lambakan Pengunjung & Sampah Sarap, KLIA Landing Sight Area Terpaksa Ditutup

Dikemas Kini: 1 Disember 2021
Surga Route

KLIA Landing Sight Area, lokasi melihat kapal terbang mendarat jarak dekat di KLIA yang tular sejak kebelakangan ini terpaksa ditutup sementara oleh pihak berkuasa, Malaysia Airport Holdings Berhad (MAHB) atas faktor keselamatan & lambakan sampah.

Menurut SinarPlus, kawasan tersebut dikatakan penuh dengan kehadiran pengunjung lebih-lebih lagi pada hujung minggu.

KLIA Landing Sight Area Ditutup
Kredit : Saudara Are Peace

Mana tidaknya, ramai yang tidak mahu terlepas peluang untuk bergambar bersama pesawat yang mahu mendarat dengan jarak sangat dekat di KLIA Landing Sight Area ini.

KLIA Landing Sight Area Ditutup
Kredit : Saudara Are Peace

Bagaimanapun, hanya kawasan landing sight area (di selekoh) ini sahaja yang ditutup. Beberapa 'spot' lain di sepanjang jalan ini termasuk juga Anjung Spotters masih lagi tiada tindakan.

Menurut perkongsian daripada saudara Are Peace, masih ramai pengunjung yang datang ke kawasan yang ditutup tersebut dengan meletakkan kenderaan di bahu jalan sekaligus membahayakan diri dan pengguna jalan raya yang lain.

KLIA Landing Sight Area Ditutup
Kredit : Saudara Are Peace

Perkongsian tersebut mendapat perhatian warganet dan rata-ratanya yang belum sempat berkunjung berasa sedih kerana penutupan tersebut.

Malah, ada di antara mereka menzahirkan rasa marah kepada pengunjung lokasi itu kerana membuang sampah merata-rata.

KLIA Landing Sight Area Ditutup
Kredit : Saudara Are Peace

Kami mohon untuk semua lebih cakna mengenai keselamatan diri sendiri & yang tersayang. Terutama apabila perlu bersesak di kawasan awam seperti sebelum ini, mohon tangguhkan hajat untuk bersiar-siar disebabkan bahaya penularan COVID-19 yang kita tak nampak.

Selain itu, pastikan anda mengambil berat keselamatan jalan raya dan mengutamakan kebersihan di kawasan yang dikunjungi.

Kredit Gambar & Informasi : Saudara Are Peace

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram