Première Hotel Klang tunai tanggungjawab bantu kerajaan hadapi krisis COVID-19 dengan menjadi Pusat Pemberian Vaksin (PPV)

Dikemas Kini: 2 Ogos 2021
Surga Route
Lobby

Première adalah hotel perniagaan empat bintang dengan 250 bilik termasuk suite di menara 18 tingkat yang berkilauan. Terletak di Bandar Bukit Tinggi Klang yang meriah, ia terletak di sebelah pusat membeli-belah utama bandar serta pusat perniagaan dan hiburan.

Premiere Hotel, Klang | 2021 Updated Prices, Deals
Sumber : Agoda


Première Hotel menawarkan 250 bilik dan suite, Lantai Eksekutif dengan lounge peribadi. Enam bilik fungsi serbaguna dan ruang tayangan 1,125,50 meter persegi bebas lajur, semuanya dilengkapi dengan teknologi terkini, menyediakan ruang yang ideal untuk pelbagai fungsi dan keperluan memenuhi keperluan.

images


Kemudahan rekreasi merangkumi kolam renang luaran, gimnasium yang lengkap dan 3 tiga restoran di lokasi yang menyajikan masakan dari hidangan tempatan, Cina dan kontinental.

Swimming pool

Terbaru, Première Hotel Klang, sebuah perniagaan pelaburan dan pengurusan hartanah di bawah WCT Holdings Berhad (“WCT Group”) telah dilantik sebagai salah satu pusat vaksinasi (PPV) di bawah Program Imunisasi Covid-19 Nasional (PICK) dalam menyokong masyarakat Klang ke arah mendapatkan vaksinasi mereka.


Hotel Première yang diubahsuai sebagai pusat pentadbiran vaksin (PPV), bersedia untuk memberi 1,500 dos vaksin setiap hari di Grand Ballroom yang berkeluasan 1,125,50 meter persegi.


Hampir 130 kakitangan yang terdiri daripada pegawai perkhidmatan dari hotel, sukarelawan & pegawai perubatan dari Organisasi Penjagaan Kesihatan sedang dikerahkan untuk menguruskan proses vaksinasi.


Première Hotel juga menyediakan kemudahan penyimpanan vaksin.Pusat vaksinasi beroperasi setiap hari dari jam 8 pagi hingga 9 malam berkuat kuasa dari 15 Julai 2021 hingga 17 November 2021.

Tempat penurunan di hadapan pintu masuk Hotel Première dengan akses ke kerusi roda bagi mereka yang mempunyai masalah pergerakan.


"Sangat penting untuk memastikan hotel ini digunakan sepenuhnya kerana kita dapat menyokong sasaran kerajaan untuk mencapai imuniti kelompok di Klang dengan harapan masyarakat dapat meneruskan kegiatan harian mereka dan sektor ekonomi di sekitarnya dapat kembali beroperasi sambil mematuhi langkah-langkah pencegahan yang ketat dikenakan oleh pihak berkuasa yang berkenaan, ”kata Pengurus Hotel Première, Christopher Chan.

Angkatan Pertahanan Awam Malaysia bertugas di pintu masuk utama untuk pemeriksaan suhu dan pengimbasan kod untuk mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP)

"Kami optimis dengan pemulihan dan kebangkitan industri pelancongan, yang telah memberi kesan buruk kepada pengusaha perhotelan sejak tahun lalu. Kami berharap lebih banyak orang dilindungi melalui program kerajaan dan ini dapat membantu menuju peluang untuk melakukan perjalanan lagi pada suatu waktu dalam waktu terdekat, ”kata Mr Chan.

Kakitangan JPA memperhatikan penerima vaksin yang memerlukan bantuan lebih lanjut di meja bantuan.

Langkah Première Hotel Klang untuk memberi perkhidmatan kepada masyarakat dan menyokong Program Imunisasi Nasional adalah adalah dengan kerjasama dengan Pejabat Daerah / Tanah Klang dan Kementerian Kesihatan Malaysia ke arah melindungi orang ramai dari virus COVID-19.

OCPD Klang Selatan ACP Shamsul Amar Ramli (dua dari kiri) menghadiri program vaksinasi di Première Hotel Klang semalam menunjukkan sokongannya terhadap orang yang dilindungi daripada virus.

Penerima vaksin dengan mudah akan menjumpai tempat tersebut kerana papan tanda yang jelas telah diletakkan untuk akses yang mudah. Kawasan bagi menurunkan penumpang disediakan dengan akses ke kerusi roda bagi mereka yang mempunyai masalah mobiliti.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram