Lobby

Première adalah hotel perniagaan empat bintang dengan 250 bilik termasuk suite di menara 18 tingkat yang berkilauan. Terletak di Bandar Bukit Tinggi Klang yang meriah, ia terletak di sebelah pusat membeli-belah utama bandar serta pusat perniagaan dan hiburan.

Premiere Hotel, Klang | 2021 Updated Prices, Deals
Sumber : Agoda


Première Hotel menawarkan 250 bilik dan suite, Lantai Eksekutif dengan lounge peribadi. Enam bilik fungsi serbaguna dan ruang tayangan 1,125,50 meter persegi bebas lajur, semuanya dilengkapi dengan teknologi terkini, menyediakan ruang yang ideal untuk pelbagai fungsi dan keperluan memenuhi keperluan.

images


Kemudahan rekreasi merangkumi kolam renang luaran, gimnasium yang lengkap dan 3 tiga restoran di lokasi yang menyajikan masakan dari hidangan tempatan, Cina dan kontinental.

Swimming pool

Terbaru, Première Hotel Klang, sebuah perniagaan pelaburan dan pengurusan hartanah di bawah WCT Holdings Berhad (“WCT Group”) telah dilantik sebagai salah satu pusat vaksinasi (PPV) di bawah Program Imunisasi Covid-19 Nasional (PICK) dalam menyokong masyarakat Klang ke arah mendapatkan vaksinasi mereka.


Hotel Première yang diubahsuai sebagai pusat pentadbiran vaksin (PPV), bersedia untuk memberi 1,500 dos vaksin setiap hari di Grand Ballroom yang berkeluasan 1,125,50 meter persegi.


Hampir 130 kakitangan yang terdiri daripada pegawai perkhidmatan dari hotel, sukarelawan & pegawai perubatan dari Organisasi Penjagaan Kesihatan sedang dikerahkan untuk menguruskan proses vaksinasi.


Première Hotel juga menyediakan kemudahan penyimpanan vaksin.Pusat vaksinasi beroperasi setiap hari dari jam 8 pagi hingga 9 malam berkuat kuasa dari 15 Julai 2021 hingga 17 November 2021.

Tempat penurunan di hadapan pintu masuk Hotel Première dengan akses ke kerusi roda bagi mereka yang mempunyai masalah pergerakan.


"Sangat penting untuk memastikan hotel ini digunakan sepenuhnya kerana kita dapat menyokong sasaran kerajaan untuk mencapai imuniti kelompok di Klang dengan harapan masyarakat dapat meneruskan kegiatan harian mereka dan sektor ekonomi di sekitarnya dapat kembali beroperasi sambil mematuhi langkah-langkah pencegahan yang ketat dikenakan oleh pihak berkuasa yang berkenaan, ”kata Pengurus Hotel Première, Christopher Chan.

Angkatan Pertahanan Awam Malaysia bertugas di pintu masuk utama untuk pemeriksaan suhu dan pengimbasan kod untuk mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP)

"Kami optimis dengan pemulihan dan kebangkitan industri pelancongan, yang telah memberi kesan buruk kepada pengusaha perhotelan sejak tahun lalu. Kami berharap lebih banyak orang dilindungi melalui program kerajaan dan ini dapat membantu menuju peluang untuk melakukan perjalanan lagi pada suatu waktu dalam waktu terdekat, ”kata Mr Chan.

Kakitangan JPA memperhatikan penerima vaksin yang memerlukan bantuan lebih lanjut di meja bantuan.

Langkah Première Hotel Klang untuk memberi perkhidmatan kepada masyarakat dan menyokong Program Imunisasi Nasional adalah adalah dengan kerjasama dengan Pejabat Daerah / Tanah Klang dan Kementerian Kesihatan Malaysia ke arah melindungi orang ramai dari virus COVID-19.

OCPD Klang Selatan ACP Shamsul Amar Ramli (dua dari kiri) menghadiri program vaksinasi di Première Hotel Klang semalam menunjukkan sokongannya terhadap orang yang dilindungi daripada virus.

Penerima vaksin dengan mudah akan menjumpai tempat tersebut kerana papan tanda yang jelas telah diletakkan untuk akses yang mudah. Kawasan bagi menurunkan penumpang disediakan dengan akses ke kerusi roda bagi mereka yang mempunyai masalah mobiliti.

0 0 votes
Article Rating
Categories: ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
9 January 2022
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320. Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark. Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat […]

Selanjutnya
9 January 2022
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam

Kami sebenarnya 'tak boleh brain' , macamana hotel 5 bintang ini belum viral lagi, sebab hotel ini mempunyai pelbagai kelebihan yang tak ada di tempat lain. Hotel 5 bintang di Lembah Klang selalunya adalah hotel bisnes yang digunakan oleh golongan korporat bagi tujuan penginapan, mesyuarat, seminar dan pelbagai lagi. Senang kata, hotel di Lembah Klang […]

Selanjutnya
5 January 2022
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021

Buat warga Pantai Timur terutamanya dari negeri Kelantan, selepas ini semakin mudah untuk melancong ke Pulau Langkawi. Tak perlu transit di lapangan terbang lain lagi dah, sekaligus memudahkan dan memendekkan lagi perjalanan. Yelah, sebelum ini perlu transit di Kuala Lumpur dulu ataupun melakukan perjalanan darat yang meletihkan. Terbaru, Malindo Air telah memperkenalkan laluan penerbangan baharu […]

Selanjutnya
5 January 2022
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022

Orang ramai kini berpeluang untuk menyaksikan sendiri pelbagai spesies burung merak yang juga dikenali sebagai burung tercantik dunia di Taman Eko Burung Merak Perai di Taman Kimsar yang telah dibuka untuk kunjungan orang ramai bermula 1 Januari lepas. Terletak bersebelahan dengan Sungai Perai, Presiden Persatuan Rekreasi Burung Merak Eco Perai Pulau Pinang, D Paranthaman berkata, […]

Selanjutnya
4 January 2022
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama

Kompleks membeli-belah 1 Utama sememangnya terkenal di kalangan warga Lembah Klang sebagai sebuah gedung membeli-belah terbesar di Malaysia dan mempunyai pelbagai tarikan. Bukan sahaja destinasi membeli-belah, terdapat juga pusat hiburan seperti panggung wayang, auditorium, dan pelbagai lagi. Terbaru, sebuah pusat luncur terbaru berasal dari Korea Selatan iaitu Rollerwa telah dibuka di District K, tingkat 1 […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram