Jika anda masih ingat, sewaktu mula-mula Taco Bell mengumumkan bahawa mereka akan memasuki pasaran Malaysia dan membuka cawangan pertama mereka disini, Kota Damansara atau lebih tepat Tropicana Gardens Mall adalah disebut-sebut sebagai lokasi cawangan pertama.

Tetapi, akhirnya Taco Bell membuka cawangan pertama mereka nun di Cyberjaya dan kemudiannya di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur. Ramai penduduk dari Kota Damansara kecewa apabila mimpi mereka tidak menjadi kenyataan.

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia

Tetapi, akhirnya baru-baru ini Taco Bell mengumumkan bahawa mereka telah membuka cawangan terbaru dan ke-3 mereka di Tropicana Gardens Mall seperti yang diminta oleh ramai peminat makanan mereka yang tinggal berdekatan Kota Damansara !

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia

Fuh, selama ni hanya tengok di TV Amerika, tetapi sekarang orang Kota Damansara dah boleh rasa sendiri keenakan makanan Mexico dari Taco Bell !

Semestinya ramai warga Kota Damansara tidak sabar mahu menikmati menu Taco Bell, memandangkan populariti jenama ini di Amerika Syarikat dan rakan-rakan dari Cyberjaya serta Cheras telah bercerita mengenai keenakan menu Taco Bell. 

May be an image of 8 people, people playing musical instruments and indoor

Atau mungkin juga ada warga Damansara yang masih tidak tahu lagi, apa sebenarnya Taco Bell ini ? Walaupun dah 7,000 cawangan di Amerika Syarikat dan masuk cawangan ke-3 di Malaysia, tetap janggal lagi dengan jenama ini.

Okay, mari kami ceritakan sedikit. Walaupun restoran ini bermula dari Amerika Syarikat, tetapi menu Taco Bell terdiri daripada makanan tradisional Mexico seperti taco, quesadillas, burrito, dan nachos dan beberapa lagi.

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia
Kredit : SoyaCincau

Menu utama yang anda patut cuba ialah Taco Supreme iaitu taco yang didatangi dengan kulit roti tortilla yang rangup atau roti tortilla lembut. Taco Supreme berharga  RM15.90 untuk kombo, manakala RM9.90 untuk ala-carte. Ia dilengkapi dengan daging lembu dan anda boleh memilih pilihan ayam dengan Taco Ayam Kickin yang berharga RM15.90 untuk kombo dan RM12.50 untuk ala carte. Untuk semua menu hidangan, anda boleh menukar protein ke Grilled Chicken, Ground Chicken atau Ground Beef.

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia
Kredit : SoyaCincau

Taco Bell combo set berharga antara RM13.90 hingga RM15.90 yang merangkumi minuman ringan dan pilihan kerepek Nacho atau kentang goreng Mexico. Mereka juga menawarkan 6 sos berbeza yang berharga RM1.80 setiap satu. Antara sos yang disediakan ialah Pico De Gallo Salsa, Nacho Cheese, Sour Cream, Avocado Guacamole, Kickin ‘Sauce dan Sambal.

Bagi peminat keju pula, Taco Bell turut menyediakan Chicken Quesadilla yang berharga RM13. 90 untuk kombo dan RM10.50 untuk ala carte. Selain itu  terdapat juga Loaded Nachos  yang sesuai untuk perkongsian bagi dua atau tiga orang yang boleh didapati dengan harga RM15.90 sahaja. Loaded Nachos ini disajikan dengan krim masam dan dihidangi ‘guacamole’ di bahagian atasnya. Wah dengar pun sudah terasa keenakannya!

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia
Kredit : SoyaCincau
Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia
Kredit : SoyaCincau

Sebagai manisan selepas menikmati makanan pedas, Taco Bell juga menawarkan dua hidangan iaitu Chocodilla dan Cinnamon Twists yang boleh didapati dengan harga serendah RM3.90 sahaja.

Taco Bell Akhirnya Dibuka di Kota Damansara, Cawangan Ke-3 Di Malaysia
Kredit : SoyaCincau
5 1 vote
Article Rating
Categories: ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
9 January 2022
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320. Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark. Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat […]

Selanjutnya
9 January 2022
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam

Kami sebenarnya 'tak boleh brain' , macamana hotel 5 bintang ini belum viral lagi, sebab hotel ini mempunyai pelbagai kelebihan yang tak ada di tempat lain. Hotel 5 bintang di Lembah Klang selalunya adalah hotel bisnes yang digunakan oleh golongan korporat bagi tujuan penginapan, mesyuarat, seminar dan pelbagai lagi. Senang kata, hotel di Lembah Klang […]

Selanjutnya
5 January 2022
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021

Buat warga Pantai Timur terutamanya dari negeri Kelantan, selepas ini semakin mudah untuk melancong ke Pulau Langkawi. Tak perlu transit di lapangan terbang lain lagi dah, sekaligus memudahkan dan memendekkan lagi perjalanan. Yelah, sebelum ini perlu transit di Kuala Lumpur dulu ataupun melakukan perjalanan darat yang meletihkan. Terbaru, Malindo Air telah memperkenalkan laluan penerbangan baharu […]

Selanjutnya
5 January 2022
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022

Orang ramai kini berpeluang untuk menyaksikan sendiri pelbagai spesies burung merak yang juga dikenali sebagai burung tercantik dunia di Taman Eko Burung Merak Perai di Taman Kimsar yang telah dibuka untuk kunjungan orang ramai bermula 1 Januari lepas. Terletak bersebelahan dengan Sungai Perai, Presiden Persatuan Rekreasi Burung Merak Eco Perai Pulau Pinang, D Paranthaman berkata, […]

Selanjutnya
4 January 2022
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama

Kompleks membeli-belah 1 Utama sememangnya terkenal di kalangan warga Lembah Klang sebagai sebuah gedung membeli-belah terbesar di Malaysia dan mempunyai pelbagai tarikan. Bukan sahaja destinasi membeli-belah, terdapat juga pusat hiburan seperti panggung wayang, auditorium, dan pelbagai lagi. Terbaru, sebuah pusat luncur terbaru berasal dari Korea Selatan iaitu Rollerwa telah dibuka di District K, tingkat 1 […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram