Netizen Nasihat Tangguh Dulu Melancong di Cameron Highlands

Dikemas Kini: 27 November 2021
Surga Route

SEJAK kerajaan memberi kebenaran merentas negeri dan pelancongan domestik, kawasan tumpuan pelancongan yang kembali dipenuhi pelancong tempatan.

kebanjiran pelancong di Cameron Highlands

Antara kawasan pelancongan yang mendapat tumpuan orang ramai adalah destinasi terkenal Cameron Highlands.

Image

Bila sebut tanah tinggi, Cameron Highlands pastinya antara lokasi yang menjadi tumpuan namun ada beberapa cerita ‘tidak enak’ dikongsikan dalam laman sosial.

Di Twitter misalnya, ada pengguna, mendakwa dirinya pekerja kesihatan, memaklumkan ramai orang yang baru balik bercuti dari kawasan itu membawa kit ujian yang tertera keputusan positif.

Bukan nak takut kan. Saya kerja kesihatan, start semalam ramai yg baru balik bercuti dari cameron walk in klinik bawak test kit yg positive. And ramai juga yg bergejala balik dr cameron. Crowded sangatt sanaa. Kalau boleh elak, elak lah dulu kot naik sana.

Eniii (@eniAngktJemuran) November 8, 2021

Dia meninggalkan komen tersebut terhadap ciapan selebriti dan Usahawan Digital Khairul Amin Kamarulzaman atau lebih dikenali dengan nama Khairul Aming.

Image

Dalam ciapan tersebut, Khairul Aming bertanya adakah Cameron Highlands hanya ramai pada hujung minggu atau hari biasa juga sedemikian.

Berdasarkan komen balas daripada ciapan tersebut, ramai pengguna menyatakan bahawa lokasi itu kini menjadi tumpuan ramai, sesak walaupun bukan pada hujung minggu.

Bahkan, ada juga yang mencadangkan sekiranya mahu ke lokasi peranginan itu, sebaiknya pergi pada tahun hadapan untuk elak kesesakan.

https://twitter.com/khairulaming/status/1457716068445679616?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1457736601119821824%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.astroawani.com%2Fberita-malaysia%2Fkalau-boleh-elak-dulu-naik-cameron-highlands-sesak-teruk-kata-netizen-330159%3Ffbclid%3DIwAR00SpEsnIXttaG6-EmCqolGj5Q3mMB5l345wjEnqRy_Cf1sizLt7wmLol0
0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram