jalan ditutup

18 Jalanraya di Kuala Lumpur Ditutup Sempena Sambutan Hari Kebangsaan

Tag:
Dikemas Kini: 29 Ogos 2022
Surga Route

Beberapa jalan di ibu negara akan ditutup bermula jam 6.30 pagi hingga 12 tengah hari, bagi memberi laluan kepada sesi raptai acara sambutan Hari Kebangsaan pada 31 Ogos ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur ACP Sarifudin Mohd Salleh berkata, Jalan Raja akan ditutup mulai 9 pagi hingga 12 tengah hari, 25 Ogos 2022.

image 25 159

Pada 26 hingga 29 Ogos pula bermula 6.30 pagi hingga 12 tengah hari, jalan ditutup membabitkan Jalan Raja, Jalan Raja Laut, Leboh Pasar dan Jalan Sultan Hishamuddin menuju ke Dataran Merdeka.

image 25 160

Pada 27 hingga 29 Ogos, raptai penuh akan diadakan dan semua laluan menghala ke Jalan Raja (Dataran Merdeka), Jalan Travers ke arah Dataran Merdeka, Jalan Damansara dari arah Lebuh raya Seremban, susur ke Jalan Travers dan Jalan Damansara dari arah Parlimen menghala ke Bangsar akan ditutup.

image 25 161
image 25 162

Selain itu sebanyak 18 jalan di sekitar ibu kota akan ditutup dari 6 pagi hingga 12 tengah hari pada 31 Ogos ini bagi memberi laluan kepada sambutan itu.

Jalan yang terbabit ialah Jalan Travers, Jalan Damansara, Jalan Damansara (arah ke Bangsar), Bulatan Hishamuddin, Jalan Kinabalu (arah Selayang), Jalan Kinabalu (arah Cheras), Jalan Kinabalu (Bulatan Dato Onn), Jalan Kuching, Bulatan Dato Onn (dari Jalan Parlimen), Bulatan Dato Onn (dari Jalan Sultan Salahuddin), Jalan Tun H. S. Lee, Jalan Gereja, Jalan Hang Kasturi, Jalan Tunku Abdul Rahman, Jalan Raja Laut, Jalan Munshi Abdullah, Jalan Dang Wangi dan Jalan Bunus 6.

image 25 163
image 25 164

Jadi, buat warga kota sila rancang perjalanan anda sebaik-baiknya ya ! Kalau anda bakal membuat perjalanan untuk melihat sambutan hari kebangsaan, sebaik-baiknya menggunakan pengangkutan awam. Boleh turun di Stesen LRT Masjid Jamek, LRT Pasar Seni ataupun LRT Bandaraya

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram