Aeon Mall Alpha Angle di Wangsa Maju, Kuala Lumpur kini menjalani transformasi menerusi projek pengubahsuaian dan penambahbaikan untuk keselesaan pengunjungnya selepas hampir 30 tahun beroperasi.

Aeon Mall Alpha Angle Bakal Berwajah Baru Bermula 1 April Ini

  Sejak pembukaannya pada April 1992, Aeon Mall Alpha Angle sudah menjadi mercu tanda ikonik di Wangsa Maju, di mana ia bukan sahaja pusat beli-belah, malah ia juga menjadi lokasi aktiviti sosial dan riadah kepada pengunjungnya.

  Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Aeon, Shafie Shamsuddin berkata, Aeon akan terus progresif dan proaktif untuk memastikan kelestariannya.

 "Kami berasa amat bersyukur kerana selama hampir 30 tahun, Aeon Mall Alpha Angle teguh berdiri, memenuhi keperluan pelanggan dan menjadi sebahagian daripada kehidupan penduduk setempat serta mereka dari jauh dan dekat.

  "Ia juga adalah cawangan kami yang keempat di Malaysia. Justeru itu, Aeon ingin terus progresif dan proaktif untuk memastikan kelestariannya. Selain berwajah baharu, beberapa penambahbaikan dari segi perkhidmatan juga akan dilaksanakan.

  "Kerja pengubahsuaian dan penambahbaikan ini dijangka akan siap pada April 2022. Bagi permulaan projek ini, bahagian yang terbabit di dalam proses transformasi kebanyakannya di zon Atrium.

 "Beberapa bahagian lain juga akan diceriakan melalui reka bentuk dan perkhidmatan terkini yang akan memberi lebih keselesaan dan kemudahan kepada pengunjung," katanya.

  Untuk transformasi ini, Aeon mengaplikasikan konsep Inklusif, Digital, Pengalaman @Aeon (Inclusivity, Digital, Experiential @ AEON) atau Idea.

Aeon Mall Alpha Angle Bakal Berwajah Baru Bermula 1 April Ini

   Inisiatif Idea menitikberatkan aspek menyeluruh untuk ekosistemnya, digitalisasi dan teknologi terkini serta pengalaman beli-belah yang lancar merangkumi keperluan semua generasi.

  Aeon Mall Alpha Angle juga dilihat sebagai sebuah ekosistem gelung terbuka yang mengalu-alukan penyertaan bukan sahaja pelanggan daripada semua lapisan masyarakat, tetapi juga perniagaan tempatan ke dalam ekosistem.

  Transformasi ini juga membabitkan pemasangan panel tenaga solar yang akan menjadikan Aeon Mall Alpha Angle sebagai cawangan kedua Aeon yang akan menggunakan tenaga solar selepas Aeon Mall Taman Maluri, Kuala Lumpur.

  "Aeon Mall Alpha Angle juga berada di dalam lingkungan Wangsa Maju yang sudah dikenal pasti oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur sebagai lokasi pertama inisiatif perbandaran karbon sifar.   

  "Oleh demikian, inisiatif ini sudah semestinya dapat memperkasakan lagi aspirasi Aeon untuk turut sama memastikan kelestarian alam sekitar," katanya.

  Inisiatif Aeon ini selaras dengan usaha Aeon yang memperjuangkan Matlamat Pembangunan Kelestarian Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Ia melalui teras Penggunaan dan Pengeluaran Bertanggungjawab (Matlamat 12) iaitu memastikan setiap penggunaan dan pengeluaran yang mampan dan juga Kehidupan di Darat (Matlamat 15) untuk memelihara, memulihara dan menggalakkan penggunaan mampan ekosistem di darat.

Sumber : Harian Metro

0 0 votes
Article Rating
Categories:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
17 May 2022
Perbaharui Pasport Hanya Melalui Atas Talian Mulai 11 Mei 2022. Ini Cara-Caranya

Sejak pembukaan sempadan negara, ramai dah mula nak melepaskan gian untuk 'travel' ke luar negara. Bila check passport, rupanya dah tamat tempoh dan perlu perbaharui. Memang beratur panjanglah pejabat imigresen tu. Mungkin disebabkan itu, Jabatan Imigresen Malaysia memaklumkan bahawa prosedur terkini untuk memperbaharui pasport adalah hanya menggunakan atas talian. 'Walk-in' dah tidak diterima ya. Melainkan […]

Selanjutnya
13 May 2022
MyAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaharu Bakal Diperkenal

Untuk mereka yang selalu menaiki penerbangan bagi tujuan domestik atau perjalanan serantau, ada berita baik untuk anda. Sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah tempatan telah diperkenalkan dan bakal memulakan operasi tidak lama lagi. Sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang baharu itu adalah MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) berpengkalan di Kuala Lumpur yang telah diberikan kelulusan bersyarat […]

Selanjutnya
13 May 2022
Padang Kota Lama Kembali Dibuka Dengan Wajah Baru ! Kos Penambahbaikan RM12.9 Juta !

Wah, seronoklah orang Penang. Sekarang dah boleh bersiar-siar dan menikmati pemandangan pesisir pantai di Padang Kota Lama dengan lebih selesa selepas projek pengukuhan dan penambahbaikan tembok laut Padang Kota Lama telah selesai sepenuhnya. Projek sepanjang kira-kira 570 meter dari Medan Selera Renong ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia itu mula dibina pada 2016 dan dikatakan menelan […]

Selanjutnya
12 May 2022
Silverlakes Village Outlet Bakal Dibuka di Batu Gajah, Perak. Hanya 30 Minit Dari Bandaraya Ipoh !

Sebuah 'outlet village' di Batu Gajah, Perak telah hampir siap sepenuhnya dan bakal dibuka. Outlet tersebut dengan nama Silverlakes Village Outlet dijangka akan dibuka sekitar pertengahan tahun 2022 atau selewat-lewatnya pada Q4 2022. Selepas ini, bolehlah sebelum balik beraya di kampung singgah sini dulu. Lokasinya hanya 30 Minit dari Bandaraya Ipoh.Kalau dari Lebuhraya PLUS boleh […]

Selanjutnya
12 May 2022
Kafe Belibis Tawar Pengalaman Unik Makan Dalam Koc Keretapi di Pekan, Pahang

Kalau cakap mengenai pelancongan di Negeri Pahang, ramai dari kita pasti terfikir mengenai Cameron Highlands, Genting Highlands, Cherating, Bukit Fraser dan Kuantan sahaja kan. Sebenarnya banyak lagi tau tempat menarik di sekitar negeri terbesar Semenanjung Malaysia ini. Misalnya, kalau anda ke Pekan jangan lupa untuk melawat Muzium Sultan Abu Bakar (Muzium Pahang). Apa yang menarik […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram