taipei

Airasia Sambung Penerbangan Kuala Lumpur-Taipei !

Dikemas Kini: 29 Januari 2023
Surga Route

Taipei dari segi sejarah sentiasa menjadi salah satu laluan paling popular dengan pelbagai tarikan budaya, juadah dan pelancongan. Pada tahun 2019, syarikat penerbangan Airasia X membawa lebih daripada 530,000 tetamu ke/dari Taipei.

Airasia Sambung Penerbangan Kuala Lumpur-Taipei !

Namun disebabkan situasi pandemik COVID-19 dan sempadan negara ditutup, laluan perjalanan tersebut terpaksa dihentikan buat sementara waktu.

Terbaru, laluan Kuala Lumpur-Taipei diteruskan semula selepas Taiwan membuka semula sempadannya kepada pelancong pada bulan Oktober buat kali pertama dalam tempoh lebih dua tahun.

Airasia Sambung Penerbangan Kuala Lumpur-Taipei !

Selain itu, AirAsia Malaysia (AK) telah memulakan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kaohsiung pada November 2022 dan akan memulakan penerbangan dari Kota Kinabalu Ke Taipei pada Disember 2022. AirAsia Filipina (Z2) juga akan mula terbang dari Manila ke Taipei tidak lama lagi.

Sempena meraikan penerbangan sulungnya, AAX menawarkan tambang bernilai hebat dari Kuala Lumpur ke Taipei daripada RM399 sehala untuk tempat duduk ekonomi dan RM1,499 sehala untuk Premium Flatbed. Tambang promosi ini juga tersedia untuk penerbangan dari Taipei daripada TWD3,090 sehala untuk tempat ekonomi dan TWD9,690 sehala untuk Premium Flatbed. 

Jadual penerbangan antara Kuala Lumpur dan Taipei:

Airasia Sambung Penerbangan Kuala Lumpur-Taipei !
0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram