Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Dikemas Kini: 6 Mac 2022
Surga Route

Dengar-dengar cerita Bali akan mula membenarkan ketibaan pelancong tanpa kuarantin bermula 7 Mac. Jadi, jom kita tengok sikit apa yang menarik di Bali, Indonesia. Perkara paling penting adalah penginapan !

Terdapat begitu banyak pilihan penginapan di Bali, termasuk deretan resort mewah yang akan memanjakan anda sepanjang penginapan anda di Pulau Dewata Raya ini.

Antara yang sering tular di media sosial ialah The Apurva Kempinski dengan fasadnya yang unik. Karya kedua Kempinski di Indonesia ini menjadi salah satu pusat peranginan impian pengembara. Apa yang menjadikannya istimewa?

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Terletak di kawasan elit Nusa Dua, The Apurva Kempinski terletak berhampiran pantai dengan reka bentuk & seni bina yang mengagumkan.

Fasadnya berteres dengan tangga pemisah dan kolam renang yang besar di hadapannya. Struktur ini mengingatkan piramid Maya di Amerika Selatan.

Nama The Apurva Kempinski sendiri diambil daripada bahasa Sanskrit yang bermaksud 'unik dan megah'. Seperti namanya, hotel ini menggabungkan budaya Indonesia dalam gaya seni binanya dengan cara yang unik.

Salah satu perincian yang mengagumkan adalah aliran air yang menggelegak pada 250 anak tangganya yang diilhamkan oleh konsep Bali mengairi sawah (subak).

Kompleks penginapan ini terdiri daripada 256 bilik, 162 suite junior, 14 suite khusus dan 43 villa eksklusif.

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Apa pun pilihan, anda dijamin dapat berehat dengan selesa di dalam bilik yang luas dengan kemudahan yang lengkap dan pemandangan yang indah di hadapan tingkap.

Salah satu kegemaran ialah Suite Ocean yang menawarkan pemandangan laut, kolam renang peribadi dan bilik mandi luaran.

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !
Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Walaupun selesa, sayang jika anda lebih banyak menghabiskan masa di dalam bilik. Luangkan masa untuk melawat kawasan The Apurva Kempinski dan mengambil gambar di pelbagai tempat.

Apurva Kempinski

Reka bentuknya yang menggabungkan unsur alam semula jadi dan gaya moden mencipta pemandangan unik dan Instagramable di setiap sudut. Bermula dari hadapan kolam renang, di tangga hotel, hingga ke taman yang ditumbuhi rumput hijau dan pokok palma.

Apurva Kempinski

Bukan sahaja di luar, bahagian dalam The Apurva Kempinski juga kaya dengan nuansa tropika Indonesia. Ini dapat dilihat di Dewan Lobi yang berunsurkan kayu ukiran Jawa ataupun gebyok.

Apurva Kempinski

Bukan itu sahaja, nuansa tradisional juga boleh didapati di setiap bilik dengan ukiran dan hiasan Bali di perinciannya.

Selain itu, The Apurva Kempinski juga mempunyai 6 restoran, termasuk Koral yang merupakan restoran pertama di bawah akuarium di Bali dan yang kedua di Asia Tenggara.

Di bawah tangan dingin Chef Imam Fayumi, restoran ini menyajikan penyediaan makanan laut terbaik dari seluruh Indonesia.

Apurva Kempinski juga sesuai untuk percutian bersama keluarga dan anak kecil. Walaupun membawakan dengan rasa romantik, Apurva Kempinski turut menyediakan kemudahan bermain untuk kanak-kanak, baik di kawasan dalaman mahupun luaran.

Recreational facilities
Recreational facilities

Selain itu, terdapat juga Kelab Keluarga Jalak yang menyediakan pelbagai aktiviti keluarga. Para tetamu boleh menyertai pelbagai aktiviti, dari kanak-kanak, remaja, sehinggalah seisi keluarga dengan kemudahan hotel.

Apurva Kempinski

Harga penginapan disini bermula sekitar RM1,000+ per malam.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram