Dengar-dengar cerita Bali akan mula membenarkan ketibaan pelancong tanpa kuarantin bermula 7 Mac. Jadi, jom kita tengok sikit apa yang menarik di Bali, Indonesia. Perkara paling penting adalah penginapan !

Terdapat begitu banyak pilihan penginapan di Bali, termasuk deretan resort mewah yang akan memanjakan anda sepanjang penginapan anda di Pulau Dewata Raya ini.

Antara yang sering tular di media sosial ialah The Apurva Kempinski dengan fasadnya yang unik. Karya kedua Kempinski di Indonesia ini menjadi salah satu pusat peranginan impian pengembara. Apa yang menjadikannya istimewa?

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Terletak di kawasan elit Nusa Dua, The Apurva Kempinski terletak berhampiran pantai dengan reka bentuk & seni bina yang mengagumkan.

Fasadnya berteres dengan tangga pemisah dan kolam renang yang besar di hadapannya. Struktur ini mengingatkan piramid Maya di Amerika Selatan.

Nama The Apurva Kempinski sendiri diambil daripada bahasa Sanskrit yang bermaksud 'unik dan megah'. Seperti namanya, hotel ini menggabungkan budaya Indonesia dalam gaya seni binanya dengan cara yang unik.

Salah satu perincian yang mengagumkan adalah aliran air yang menggelegak pada 250 anak tangganya yang diilhamkan oleh konsep Bali mengairi sawah (subak).

Kompleks penginapan ini terdiri daripada 256 bilik, 162 suite junior, 14 suite khusus dan 43 villa eksklusif.

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Apa pun pilihan, anda dijamin dapat berehat dengan selesa di dalam bilik yang luas dengan kemudahan yang lengkap dan pemandangan yang indah di hadapan tingkap.

Salah satu kegemaran ialah Suite Ocean yang menawarkan pemandangan laut, kolam renang peribadi dan bilik mandi luaran.

Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !
Apurva Kempinski, Antara Resort Mewah Terbaik di Bali !

Walaupun selesa, sayang jika anda lebih banyak menghabiskan masa di dalam bilik. Luangkan masa untuk melawat kawasan The Apurva Kempinski dan mengambil gambar di pelbagai tempat.

Reka bentuknya yang menggabungkan unsur alam semula jadi dan gaya moden mencipta pemandangan unik dan Instagramable di setiap sudut. Bermula dari hadapan kolam renang, di tangga hotel, hingga ke taman yang ditumbuhi rumput hijau dan pokok palma.

Bukan sahaja di luar, bahagian dalam The Apurva Kempinski juga kaya dengan nuansa tropika Indonesia. Ini dapat dilihat di Dewan Lobi yang berunsurkan kayu ukiran Jawa ataupun gebyok.

Bukan itu sahaja, nuansa tradisional juga boleh didapati di setiap bilik dengan ukiran dan hiasan Bali di perinciannya.

Selain itu, The Apurva Kempinski juga mempunyai 6 restoran, termasuk Koral yang merupakan restoran pertama di bawah akuarium di Bali dan yang kedua di Asia Tenggara.

Di bawah tangan dingin Chef Imam Fayumi, restoran ini menyajikan penyediaan makanan laut terbaik dari seluruh Indonesia.

Apurva Kempinski juga sesuai untuk percutian bersama keluarga dan anak kecil. Walaupun membawakan dengan rasa romantik, Apurva Kempinski turut menyediakan kemudahan bermain untuk kanak-kanak, baik di kawasan dalaman mahupun luaran.

Recreational facilities
Recreational facilities

Selain itu, terdapat juga Kelab Keluarga Jalak yang menyediakan pelbagai aktiviti keluarga. Para tetamu boleh menyertai pelbagai aktiviti, dari kanak-kanak, remaja, sehinggalah seisi keluarga dengan kemudahan hotel.

Harga penginapan disini bermula sekitar RM1,000+ per malam.

0 0 votes
Article Rating
Categories: , ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
17 May 2022
Perbaharui Pasport Hanya Melalui Atas Talian Mulai 11 Mei 2022. Ini Cara-Caranya

Sejak pembukaan sempadan negara, ramai dah mula nak melepaskan gian untuk 'travel' ke luar negara. Bila check passport, rupanya dah tamat tempoh dan perlu perbaharui. Memang beratur panjanglah pejabat imigresen tu. Mungkin disebabkan itu, Jabatan Imigresen Malaysia memaklumkan bahawa prosedur terkini untuk memperbaharui pasport adalah hanya menggunakan atas talian. 'Walk-in' dah tidak diterima ya. Melainkan […]

Selanjutnya
13 May 2022
MyAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaharu Bakal Diperkenal

Untuk mereka yang selalu menaiki penerbangan bagi tujuan domestik atau perjalanan serantau, ada berita baik untuk anda. Sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah tempatan telah diperkenalkan dan bakal memulakan operasi tidak lama lagi. Sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang baharu itu adalah MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) berpengkalan di Kuala Lumpur yang telah diberikan kelulusan bersyarat […]

Selanjutnya
13 May 2022
Padang Kota Lama Kembali Dibuka Dengan Wajah Baru ! Kos Penambahbaikan RM12.9 Juta !

Wah, seronoklah orang Penang. Sekarang¬†dah boleh bersiar-siar dan menikmati pemandangan pesisir pantai di Padang Kota Lama dengan lebih selesa selepas projek pengukuhan dan penambahbaikan tembok laut Padang Kota Lama telah selesai sepenuhnya. Projek sepanjang kira-kira 570 meter dari Medan Selera Renong ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia itu mula dibina pada 2016 dan dikatakan menelan […]

Selanjutnya
12 May 2022
Silverlakes Village Outlet Bakal Dibuka di Batu Gajah, Perak. Hanya 30 Minit Dari Bandaraya Ipoh !

Sebuah 'outlet village' di Batu Gajah, Perak telah hampir siap sepenuhnya dan bakal dibuka. Outlet tersebut dengan nama Silverlakes Village Outlet dijangka akan dibuka sekitar pertengahan tahun 2022 atau selewat-lewatnya pada Q4 2022. Selepas ini, bolehlah sebelum balik beraya di kampung singgah sini dulu. Lokasinya hanya 30 Minit dari Bandaraya Ipoh.Kalau dari Lebuhraya PLUS boleh […]

Selanjutnya
12 May 2022
Kafe Belibis Tawar Pengalaman Unik Makan Dalam Koc Keretapi di Pekan, Pahang

Kalau cakap mengenai pelancongan di Negeri Pahang, ramai dari kita pasti terfikir mengenai Cameron Highlands, Genting Highlands, Cherating, Bukit Fraser dan Kuantan sahaja kan. Sebenarnya banyak lagi tau tempat menarik di sekitar negeri terbesar Semenanjung Malaysia ini. Misalnya, kalau anda ke Pekan jangan lupa untuk melawat Muzium Sultan Abu Bakar (Muzium Pahang). Apa yang menarik […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram