redang

Bajet Hanya RM100, Boleh Daytrip ke Pulau Redang !

Dikemas Kini: 18 Jun 2022
Surga Route

Nak tengok laut cantik tak perlu bayar mahal pun dan berjalan jauh. Sebenarnya, negara kita ni pun banyak jer tempat cantik. Cuma, kita mahu explore atau tidak?

Kalau anda nak menikmati keindahan laut biru dalam kesuntukan waktu, boleh pergi day trip ke Pulau Redang. Hanya RM100/pax (dewasa).

Walaupun daytrip, tak kurang aktivitinya sebab ada 6 checkpoint untuk snorkeling, dapat pek makanan tengahari dan ditanggung insurans. Kita doakan mudah-mudahan dijauhkan daripada perkara buruk dan tidak diingini, tetapi kita tetap perlu bersedia dan berjaga-jaga kan !

Perkongsian daripada saudari Syafaah Jamaludin berkenaan percutian singkat beliau dan keluarga ke Pulau Redang.

image 2 104

Pergi waktu cuti sekolah haritu, waktu suntuk sebab sebelum tu dah spend 3 Hari 2 Malam family trip di Kuala Terengganu. Nak ambil pakej lama di Pulau memang tak sempat, + nak kena luang waktu lama untuk perjalanan pulang ke Sg Petani, Kedah.

So selepas family trip di KT, kami bergerak ke Setiu. Kami tidur dulu sehari awal di Setiu sebab esok pagi-pagi lagi nak keluar ke jeti. Kalau tak tidur di Setiu memang akan rushing sebab bot awal. Kalut nanti nak bersiap, siapkan anak, waktu perjalanan dan lain-lain.

image 2 102

Kami bertolak dari Jeti Merang jam 8:30 pagi, 45 minit jer untuk sampai ke Redang. Sampai sana nanti, ada 6 tempat untuk snorkeling. Walaupun nampak macam sama je kesemuanya snorkeling, tetapi semua tempat ni bagi pengalaman yang berlainan tau.

1. Teluk nyor(nemo)??

2. Gua kawah ??

3. Teluk dalam (penyu)?

4. Teluk dalam(pantai, lunch)

5. Pasir Maldives ⛱️?️

6. Pasir Akar ??

Memang kagum dengan ciptaan Allah, air sini memang betul-betul jernih sampai boleh nampak semua hidupan laut.

Penyu sangat ramah. Berhenti je bot kat tengah laut, diorang sendiri datang sambut tetamu. Jinak-jinak !

image 2 103
image 2 105
image 2 106

Perkongsian : Syafaah Jamaludin

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Wah seronok!, next time boleh try Perhentian. Redang special dengan penyu. Perhentian special dengan shark dan coral yang cantik 🙂

dengan siapa nak berurusan ke pulau redang untuk daytrip?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram