Dinosaur Fun Carnival di Sunset Paradise Sepang

Tag:
Dikemas Kini: 26 Februari 2022
Surga Route

Wah, ini adalah salah satu tarikan terbaru di Sepang, Selangor iaitu Dinosaur Fun Carnival yang terletak di Sunset Paradise at Sepang .

Sesuai dengan namanya Dinosaur Fun Carnival, pastilah tarikan utamanya adalah pameran replika dinosaur.

Dinosaur Fun Carnival di Sunset Paradise Sepang

Tetapi, selain daripada berjalan-jalan melihat replika dinosaur, disini juga terdapat aktiviti lain yang boleh dilakukan seperti ATV, aktiviti kanak-kanak, permainan seperti 'Fun Fair'.

Dinosaur Fun Carnival di Sunset Paradise Sepang

Kalau sekadar nak berjalan-jalan di pantai pun boleh. Maklumlah, lokasinya di Pantai Bagan Lalang iaitu salah satu pantai yang ada di negeri Selangor. Lihat matahari terbenam disini terbaik juga. Sebab itulah nama lokasi ini Sunset Paradise.

Disini juga ada kafe yang instagrammable untuk anda mengopi dan lepak-lepak. Disebabkan Bagan Lalang ini berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), anda juga berpeluang melihat pesawat yang terbang rendah menghampiri KLIA ? dari sini.

Kalau datang pada hari jumaat boleh juga melihat persembahan 'fire show'.

Lokasi

Dinosaur Fun Carnival, Sunset Paradise at Sepang, Jalan Pantai Bagan Lalang, Kampung Bagan Lalang, 43950 Sepang, Selangor ( Lokasinya di Pantai Bagan Lalang, hanya bersebelahan dengan resort terkenal Avani Sepang Goldcoast. )

Kadar Bayaran

RM 5 Seorang

1.3 4 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram