genting dream

Genting Dream Akan Berlayar Semula Di Bawah Jenama Baharu

Tag:
Dikemas Kini: 15 September 2022
Surga Route

Sebuah kapal persiaran mewah yang pernah dikendalikan Genting Hong Kong, Genting Dream Cruise akan belayar mulai 15 Jun ini di bawah syarikat baharu bernama Resorts World Cruises.

Syarikat itu ditubuhkan oleh taikun tempatan Lim Kok Thay, yang merupakan pengerusi dan eksekutif lembaga Kumpulan Genting. Ia didaftarkan pada 9 Mac, kurang dua bulan selepas Genting Hong Kong memfailkan untuk menggulung syarikat itu selepas gagal mendapatkan pembiayaan untuk membayar hutangnya.

Dream Cruises mengendalikan tiga kapal - Genting Dream, Explorer Dream dan World Dream. Resorts World Cruises telah mengambil alih Genting Dream dan kini sedang berunding dengan bank dan pihak yang berkaitan untuk memperoleh baki dua kapal.

image 3 23
Kredit Gambar : CNA

World Dream, berhenti menerima tempahan baharu selepas syarikat induknya menghadapi masalah kewangan. Kapal itu berhenti beroperasi pada 2 Mac.

Resorts World Cruises berkata bahawa mereka akan menawarkan kredit pelayaran percuma "nilai yang setara" untuk semua penumpang terjejas dengan pembatalan pelayaran World Dream antara 2 Mac dan 31 Ogos tahun. Kredit akan sah dari 15 Jun hingga akhir Mac 2023.

image 3 24
Kredit : Vulcan Post

Bagaimanapun, kredit tersebut hanya akan terpakai kepada pelanggan terjejas yang masih belum menerima sebarang bayaran balik daripada sumber tempahan asal mereka.

Genting Dream Cruise akan melancarkan pelayaran di Singapura, Malaysia, Thailand dan Indonesia pada september tahun ini.

Kalau anda berminat untuk menaiki kapal persiaran mewah Genting Dream Cruise ini, anda boleh semak harga dan dapatkan pakej menerusi pautan ini.

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram