Hilton Bakal Perkenal Curio Collection di Pulau Langkawi Menjelang 2023

Hilton Bakal Perkenal Curio Collection di Pulau Langkawi Menjelang 2023

Dikemas Kini: 10 September 2022
Surga Route

Hilton, salah satu syarikat hospitaliti yang paling pesat berkembang di dunia, telah menandatangani perjanjian pengurusan 15 tahun dengan Inspirasi Langkawi Sdn. Bhd. (“Inspirasi Langkawi”) untuk membina The Nautilus Resort, Curio Collection by Hilton, sebuah hotel mewah dengan 250 bilik di pulau Langkawi.

Hilton Bakal Perkenal Curio Collection di Pulau Langkawi Menjelang 2023

Dijangka dibuka pada 2023, The Nautilus Resort akan menjadi hartanah pertama di bawah jenama Curio Collection by Hilton di Malaysia dan hartanah pertama Hilton di Langkawi.

Resort itu akan menyertai portfolio hotel syarikat hospitaliti Hilton yang ditubuhkan di Malaysia di mana ia kini mengendalikan 11 hartanah dalam tiga jenama.

Pengunjung The Nautilus Resort boleh menikmati perjalanan singkat, sama ada melalui udara atau laut, kerana resort ini terletak hanya sembilan kilometer dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi dan lima kilometer dari Jeti Star Cruises.

Resort ini akan menawarkan pemandangan Selat Melaka yang menakjubkan, dengan lokasinya yang terletak di Pantai Cenang menjadikan resort ini memiliki akses mudah ke beberapa tarikan dan restoran. Para tetamu akan menikmati akses terus ke pantai dan laut.

Apabila dibuka, The Nautilus Resort akan menampilkan tiga kedai makanan dan minuman, termasuk restoran makan sepanjang hari, restoran istimewa dan bar atas bumbung. Tapi pengunjung Islam jangan masuk bar ya !

Kanak-kanak boleh bermain di Kids Club manakala orang dewasa berehat di kolam renang atau bersenam di pusat kecergasan. Hartanah ini juga akan menawarkan ruang acara yang merangkumi kira-kira 680 meter persegi dan bilik tarian kira-kira 350 meter persegi.

Nautilus Resort akan menjadi sebahagian daripada Hilton Honors. Ahli yang menempah secara langsung akan mendapat kelebihan termasuk peluncur pembayaran fleksibel yang membolehkan ahli memilih mana-mana kombinasi mata dan wang untuk menempah penginapan, diskaun ahli eksklusif, Wi-Fi standard percuma dan akses kepada aplikasi mudah alih Hilton Honors .

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram