hilton burau bay

Hilton Umum Pembinaan Burau Bay Resort di Langkawi, Bakal Dibuka 2024

Tag:
Dikemas Kini: 9 September 2022
Surga Route

Syarikat hospitaliti global terkemuka Hilton mengumumkan pemeteraian perjanjian dengan Tradewinds Corporation Berhad untuk mengembangkan jenama utama Hilton di Malaysia dengan Hilton Burau Bay Resort Langkawi.

Hilton Umum Pembinaan Burau Bay Resort di Langkawi, Bakal Dibuka 2024
Hilton Burau Bay

Resort ini menandakan hartanah keempat Tradewinds Corporation Berhad dengan Hilton, selepas Hilton Petaling Jaya, Hilton Kuching, dan Waldorf Astoria Kuala Lumpur yang diumumkan baru-baru ini.

Dijadualkan dibuka pada 2024, resort 251 bilik itu akan menjadi hartanah kedua Hilton di Langkawi, melengkapkan The Nautilus Resort, Curio Collection by Hilton, yang dijangka dibuka pada 2023.

image 2 4
The Nautilus Resort Langkawi, Curio Collection by Hilton

Resort ini juga akan menyertai portfolio hotel Hilton yang ditubuhkan di Malaysia, di mana ia kini mengendalikan 13 hartanah dalam tiga jenama, dengan sembilan lagi dalam perancangan.

Terletak di Teluk Burau di sepanjang pantai barat Langkawi, resort ini menawarkan pemandangan Selat Melaka yang menakjubkan, dan pemandangan pantai sepanjang 600 meter dengan pasir putih dan air yang jernih.

Ia dikelilingi oleh hutan hujan pantai, dan menghadap ke Gunung Mat Cincang yang megah, Pulau Seratosa dan Pulau Burau.

Hotel ini terletak dengan jarak 15 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Langkawi dan 40 minit dari Jeti Kuah, dan berdekatan dengan tarikan pelancong yang popular seperti Kereta Kabel Langkawi & Jambatan Langit, Pantai Cenang dan Bandar Kuah.

Hilton Burau Bay Resort Langkawi akan menampilkan lounge eksekutif dan lima restoran dengan konsep berbeza termasuk restoran yang dibuka sepanjang hari, dan restoran istimewa.

Para tetamu boleh berharap untuk berehat di spa eforea, kolam renang dalaman dan luaran, atau menikmati senaman di pusat kecergasan, gelanggang bola keranjang dan tenis.

Bagi tetamu yang ingin menganjurkan acara sosial dan perayaan, resort ini juga menawarkan ruang acara seluas kira-kira 800 meter persegi, dan bilik tarian seluas kira-kira 400 meter persegi.

Hilton Burau Bay Resort Langkawi akan menjadi sebahagian daripada Hilton Honors, program kesetiaan tetamu yang memenangi anugerah untuk 18 jenama hotel tersendiri Hilton.

Ahli yang menempah terus di tapak web hotel akan mendapat faedah, seperti pembayaran yang fleksibel yang membolehkan ahli memilih hampir mana-mana kombinasi mata dan wang untuk menempah penginapan, diskaun ahli eksklusif, Wi-Fi standard percuma dan aplikasi Hilton Honours

Untuk maklumat lanjut tentang Hilton, sila lawati stories.hilton.com.

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram