homestay ala ala oversea dekat cameron highlands !

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Tag:
Dikemas Kini: 28 November 2022
Surga Route

Dah datang Cameron Highlands sejuk macam oversea, homestay pun kena ambil yang ala 'oversea' baru la dapat feel.

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Salah satu homestay paling best adalah Tiny Boutique Habitat di Taman Sedia. Dimiliki oleh Muslim.

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Environment homestay ni memang sangat-sangat menenangkan. Ada garden yang lawa, mini farm (Arnab, Ayam, Itik, Burung & binatang lain), boleh bagi makan, dan bawa anak kat sini memang sesuai.

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Bukan sahaja cantik di bahagian luar, malah bahagian dalam hotel juga bersih, kemas dan memuaskan.

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Nak ke ladang strawberi pun dekat, boleh jalan kaki. Taman Sedia ini juga berdekatan dengan pelbagai jenama restoran yang menghidangkan Nasi Lemak Strawberi dan juga Scone.

Paling best, dekat sini juga ada Cafe iaitu Tiny Boutique Habitat Cafe. Kat sini ada 'Wood fire' Pizza . Pizza dibakar secara tradisional dengan arang kayu. Dapat makan pizza panas waktu sejuk memang best.

Homestay Ala-Ala Oversea Dekat Cameron Highlands !

Alamat

📍Tiny Boutique Habitat, 24, Kg Taman Sedia, 39000 Tanah Rata, Pahang

Hubungi

📞0162153244

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram