Jika anda teringin untuk merasa menjadi juruterbang atau nak tahu bagaimana rasanya mengendalikan kapal terbang, boleh cuba menjadi juruterbang pesawat melalui simulator Airbus A320.

Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Simulator ini terletak di Simflightkl Malaysia , Lapangan Terbang Subang atau dikenali sebagai Subang Skypark.

Harganya tidak terlalu mahal, ada pakej paling murah bermula RM59 seorang. Dengan pakej ini, anda dapat la merasa untuk pandu selama 6-9 minit dan mendarat di Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) secara maya.

Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

kalau poket tebal sikit, InsyaAllah boleh ambil pakej yangg berharga RM199. Ini pun memang puas hati sangat. Siap ada penerangan dahulu, lepastu itu persediaan untuk terbang dari KLIA, proses taxing di landasan, 'take-off' di KLIA , mendarat sebentar di Lapangan Terbang Subang selepas itu sambung perjalanan kembali ke KLIA, insyaAllah dengan selamat. Kalau terbabas sikit pun tak apa, simulator je kan . 😅

Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Paling best, anda boleh bawa kawan-kawan atau anak-anak untuk menjadi penumpang dan duduk di kerusi disediakan di bahagian belakang. Siap ada tingkap dan nampak tepi, kalau kanda pandu simulator ini senget senget, mereka pun nampak sama. pakat

Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !

Jom ke sini. Cuma untuk mencuba simulator ini, anda harus melakukan tempahan dahulu ya. Maklumlah, musim Codid-19 ini kan.

Lokasi & Telefon

📍Simflight KL , M11, Subang Skypark Terminal 3, Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, 47200 Subang, Selangor📞 012-322 6076 / 03-7499 9531🌐http://www.simflightkl.com.my/

0 0 votes
Article Rating
Categories: , ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
17 May 2022
Perbaharui Pasport Hanya Melalui Atas Talian Mulai 11 Mei 2022. Ini Cara-Caranya

Sejak pembukaan sempadan negara, ramai dah mula nak melepaskan gian untuk 'travel' ke luar negara. Bila check passport, rupanya dah tamat tempoh dan perlu perbaharui. Memang beratur panjanglah pejabat imigresen tu. Mungkin disebabkan itu, Jabatan Imigresen Malaysia memaklumkan bahawa prosedur terkini untuk memperbaharui pasport adalah hanya menggunakan atas talian. 'Walk-in' dah tidak diterima ya. Melainkan […]

Selanjutnya
13 May 2022
MyAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaharu Bakal Diperkenal

Untuk mereka yang selalu menaiki penerbangan bagi tujuan domestik atau perjalanan serantau, ada berita baik untuk anda. Sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah tempatan telah diperkenalkan dan bakal memulakan operasi tidak lama lagi. Sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang baharu itu adalah MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) berpengkalan di Kuala Lumpur yang telah diberikan kelulusan bersyarat […]

Selanjutnya
13 May 2022
Padang Kota Lama Kembali Dibuka Dengan Wajah Baru ! Kos Penambahbaikan RM12.9 Juta !

Wah, seronoklah orang Penang. Sekarang dah boleh bersiar-siar dan menikmati pemandangan pesisir pantai di Padang Kota Lama dengan lebih selesa selepas projek pengukuhan dan penambahbaikan tembok laut Padang Kota Lama telah selesai sepenuhnya. Projek sepanjang kira-kira 570 meter dari Medan Selera Renong ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia itu mula dibina pada 2016 dan dikatakan menelan […]

Selanjutnya
12 May 2022
Silverlakes Village Outlet Bakal Dibuka di Batu Gajah, Perak. Hanya 30 Minit Dari Bandaraya Ipoh !

Sebuah 'outlet village' di Batu Gajah, Perak telah hampir siap sepenuhnya dan bakal dibuka. Outlet tersebut dengan nama Silverlakes Village Outlet dijangka akan dibuka sekitar pertengahan tahun 2022 atau selewat-lewatnya pada Q4 2022. Selepas ini, bolehlah sebelum balik beraya di kampung singgah sini dulu. Lokasinya hanya 30 Minit dari Bandaraya Ipoh.Kalau dari Lebuhraya PLUS boleh […]

Selanjutnya
12 May 2022
Kafe Belibis Tawar Pengalaman Unik Makan Dalam Koc Keretapi di Pekan, Pahang

Kalau cakap mengenai pelancongan di Negeri Pahang, ramai dari kita pasti terfikir mengenai Cameron Highlands, Genting Highlands, Cherating, Bukit Fraser dan Kuantan sahaja kan. Sebenarnya banyak lagi tau tempat menarik di sekitar negeri terbesar Semenanjung Malaysia ini. Misalnya, kalau anda ke Pekan jangan lupa untuk melawat Muzium Sultan Abu Bakar (Muzium Pahang). Apa yang menarik […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram