malaysia airlines

Malaysia Airlines Perkenal Video Keselamatan Baru Berdurasi 7 Minit

Dikemas Kini: 27 Jun 2022
Surga Route

Syarikat penerbangan nasional, Malaysia Airlines baru sahaja melancarkan video penerangan keselamatan dalam penerbangan terbaru mereka.

image 8 17
image 8 16

Berbeza dengan video mereka sebelum ini, video penerangan keselamatan mereka kali ini mendapat pujian dari rata-rata masyarakat dalam dan luar negara.

image 8 13

Ini kerana video penerangan keselamatan tersebut cukup kreatif dengan menggabungkan dunia seni persembahan, budaya dan keselamatan dalam cara muzikal.

Video yang berjudul Satu,Dua,Tiga,Jom ! berdurasi 7 minit itu itu menampilkan figura seni, tokoh akademik, aktivis dan juga atlet kebanggaan Malaysia.

image 8 14

Diarahkan oleh Puan Sri Tiara Jacquelina & Datuk Yusry Abdul Halim, video tersebut menampilkan figura terkenal, antaranya Tan Sri Dr. Mazlan Othman; ahli astrofizik pertama Malaysia, Farah Ann Abdul Hadi; atlet gimnastik artistik Malaysia, Tan Sri Dr Jemilah Mahmood; pengasas MERCY Malaysia, Francisca Luhong; Miss Universe Malaysia 2020 dan ramai lagi.

Pelbagai watak di dalam video tersebut, diiringi muzik yang berbeza benar-benar menggambarkan rakyat Malaysia yang bersatu dan bersama dalam kepelbagaian !

image 8 15

Video keselamatan terbaru ini akan dipertontonkan kepada penumpang Malaysia Airlines bermula Ogos ini, tapi kalau anda nak tonton sekarang boleh juga ! Nah, di bawah ini !

Setakat artikel ini ditulis, video yang dimuatnaik menerusi akaun Youtube rasmi Malaysia Airlines telah ditonton sebanyak 213,647 kali dan menerima reaksi positif masyarakat yang dapat dilihat melalui ruangan komen.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram