hotel halal melaka

Menginap Hotel di Melaka ? Ini Senarai Hotel Dengan Sijil Halal JAKIM di Melaka Sebagai Rujukan Anda

Dikemas Kini: 15 Disember 2023
Surga Route

Industri pelancongan Halal semakin berkembang di seluruh dunia termasuk Malaysia yang mana agama rasminya adalah agama Islam

Kalau ke Melaka, anda mungkin boleh utamakan hotel-hotel dalam senarai ini yang telah mendapat pengiktirafan sijil Halal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Hotel lain bukannya tak halal, insyaAllah halal juga tapi kita sokong dan utamakan hotel-hotel ini sebab ada usaha dapatkan sijil pengesahan untuk pelancong Muslim.

Proses dan kosnya bukan mudah ya. Bila mereka dapat pengiktirafan dari badan autoriti, bermakna mereka benar-benar menjaga prosedur dan kualiti bermula dari pembekal, dapur sehingga ke meja makan.

Biasalah, kita sebagai pengguna bukannya ada kuasa untuk menyemak satu persatu status halal bahan-bahan yang digunakan jadi kepada badan autoriti lah kita serahkan tanggungjawab tersebut dan kita yakin mereka telah menunaikan amanah yang diberi. Ini senarai hotelnya ya !

Menginap Hotel di Melaka ? Ini Senarai Hotel Dengan Sijil Halal JAKIM di Melaka Sebagai Rujukan Anda
Kredit : Jabatan Agama Islam Melaka
0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram