ioi city mall phase 2

Rasmi ! IOI City Mall Fasa 2 Akan Dibuka 25 Ogos Ini

Dikemas Kini: 16 Julai 2022
Surga Route

Nampaknya warga Lembah Klang akan ada spot baru yang lagi best untuk berjalan-jalan, makan-makan, berhibur, menonton wayang, dan membeli belah.

IOI City Mall secara rasminya akan membuka Fasa 2 mereka kepada orang ramai bermula 25 Ogos ini sekaligus menjadi pusat membeli-belah terbesar di Malaysia !

ioi city mall
image 23

Penyewa Utama

Terdapat beberapa penyewa utama di fasa 2 IOI City Mall ini, antaranya adalah AEON, Proton, Nitori, dan MajuHome, Golden Screen Cinemas dengan konsep pawagam IMAX terbaru.

image 22
image 19

Bilangan Lot Perniagaan

Katanya, akan ada lebih 300 lot perniagaan baharu akan dibuka di fasa 2 IOI City Mall, dan 200 daripadanya adalah lot Makanan & Minuman. Antaranya adalah Kenny Hills Coffee, Bife Charcoal Steakhouse dan Din by Din Tai Fung. Fuhhh ! Makan-makan lah kita yer !

image 20

Tambahan ini menjadikan terdapat kira-kira 700 unit perniagaan di IOI City Mall.

image 25
image 24
image 21

Tarikan Lain

Selain daripada lot perniagaan, terdapat juga ruang pameran edutainment dalaman serba baharu – IOI City Farm. Konsep 'ladang' berkeluasan 18,000 kaki persegi ini akan membawa pengalaman melawat ladang di dalam kompleks beli-belah, dengan tiga zon berbeza untuk pengunjung berinteraksi dan mempelajari lebih daripada 70 spesies tumbuhan, haiwan comel dan ikan.

image 26
image 27
image 28

Fasa 2 IOI City Mall juga akan menampilkan Pusat Pameran dan Konvensyen IOI yang baharu, sebuah dewan tanpa tiang seluas 40,000 kaki persegi dengan kemudahan terkini.

image 1 1
image 1 2
image 1 3

Sementara itu, peminat sukan boleh menantikan Pusat Sukan IOI – satu-satunya kemudahan sukan bertaraf dunia seumpamanya di sekitar Putrajaya. Pusat sukan atas bumbung baharu itu akan mempunyai sejumlah 15 gelanggang badminton dan dua gelanggang futsal berbumbung!

5 1 vote
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram