Buffet Sarapan Pagi di Tepi Tasik Putrajaya Hanya RM 10.60 !
Sumber : Indus Putrajaya by Bora Ombak

Salah satu destinasi makan wajib dikunjungi di Putrajaya adalah Indus Putrajaya by Bora Ombak. Mana tidaknya, hidangannya sedap-sedap dan paling penting tempatnya cantik dan terletak di tepi tasik Putrajaya.

Selalunya restoran di Marina Putrajaya ini terkenal dengan sajian makan malam yang pelbagai dan restoran ini pula hanya dibuka bermula jam 11 pagi.

Buffet Sarapan Pagi di Tepi Tasik Putrajaya Hanya RM 10.60 !
Sumber : Indus Putrajaya by Bora Ombak

Tetapi, pada ahad minggu pertama setiap bulan, restoran di tepi tasik ini buka awal pagi dan mereka menyediakan buffet sarapan pagi serendah RM10.60 bagi seorang dewasa dan kos yang lain semuanya ditanggung oleh mereka !

Ini sebenarnya adalah salah sebahagian Tanggungjawab Sosial Korporat atau Corporate Social Responsibility (CSR) yang dijalankan oleh mereka dengan tujuan membawa keluarga bersama-sama menikmati hidangan pagi yang beraneka dan lazat dengan kadar bayaran minima. Fuh, memang best makan pagi dengan keluarga di tepi tasik.

Buffet Sarapan Pagi di Tepi Tasik Putrajaya Hanya RM 10.60 !
Sumber : Indus Putrajaya by Bora Ombak

Bayaran RM10.60 ini dikenakan bagi pengunjung berusia 4 tahun ke atas. Manakala, terhad kepada 2 kanak-kanak di bawah 4 tahun dibenarkan makan percuma.

Tetapi, kesemua makanan yang dibazirkan akan dikenakan bayaran RM10 bagi setiap 100gram makanan terbuang ya. Jadi, jangan disebabkan anda bayar murah anda nak ambil banyak-banyak dan tak habiskan.

Buffet Sarapan Pagi di Tepi Tasik Putrajaya Hanya RM 10.60 !
Sumber : Indus Putrajaya by Bora Ombak

Dahulu, tiada tempahan dibenarkan. Kiranya, walk-in dan first come first serve. Tetapi, untuk mengelakkan beratur panjang di musim Covid-19 ini, mereka membuka tempahan dengan tempat duduk yang terhad.

Buffet Sarapan Pagi di Tepi Tasik Putrajaya Hanya RM 10.60 !
Sumber : Indus Putrajaya by Bora Ombak

Sekarang boleh tempah melalui whatsapp 0166089806/018-7785725 dan buat pembayaran penuh. Tiada wang pengembalian jika tempahan dibatalkan dalam tempoh kurang 48 jam dari tarikh buffet.

Macam biasa, wajib lengkap dos vaksin baru dibenarkan masuk ya !

Lokasi

šŸ“Indus Putrajaya by BoraOmbak, No.1, Jalan P5/5, Presint 5, 62200 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya

0 0 votes
Article Rating
Categories: ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
17 May 2022
Perbaharui Pasport Hanya Melalui Atas Talian Mulai 11 Mei 2022. Ini Cara-Caranya

Sejak pembukaan sempadan negara, ramai dah mula nak melepaskan gian untuk 'travel' ke luar negara. Bila check passport, rupanya dah tamat tempoh dan perlu perbaharui. Memang beratur panjanglah pejabat imigresen tu. Mungkin disebabkan itu, Jabatan Imigresen Malaysia memaklumkan bahawa prosedur terkini untuk memperbaharui pasport adalah hanya menggunakan atas talian. 'Walk-in' dah tidak diterima ya. Melainkan […]

Selanjutnya
13 May 2022
MyAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaharu Bakal Diperkenal

Untuk mereka yang selalu menaiki penerbangan bagi tujuan domestik atau perjalanan serantau, ada berita baik untuk anda. Sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah tempatan telah diperkenalkan dan bakal memulakan operasi tidak lama lagi. Sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang baharu itu adalah MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) berpengkalan di Kuala Lumpur yang telah diberikan kelulusan bersyarat […]

Selanjutnya
13 May 2022
Padang Kota Lama Kembali Dibuka Dengan Wajah Baru ! Kos Penambahbaikan RM12.9 Juta !

Wah, seronoklah orang Penang. SekarangĀ dah boleh bersiar-siar dan menikmati pemandangan pesisir pantai di Padang Kota Lama dengan lebih selesa selepas projek pengukuhan dan penambahbaikan tembok laut Padang Kota Lama telah selesai sepenuhnya. Projek sepanjang kira-kira 570 meter dari Medan Selera Renong ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia itu mula dibina pada 2016 dan dikatakan menelan […]

Selanjutnya
12 May 2022
Silverlakes Village Outlet Bakal Dibuka di Batu Gajah, Perak. Hanya 30 Minit Dari Bandaraya Ipoh !

Sebuah 'outlet village' di Batu Gajah, Perak telah hampir siap sepenuhnya dan bakal dibuka. Outlet tersebut dengan nama Silverlakes Village Outlet dijangka akan dibuka sekitar pertengahan tahun 2022 atau selewat-lewatnya pada Q4 2022. Selepas ini, bolehlah sebelum balik beraya di kampung singgah sini dulu. Lokasinya hanya 30 Minit dari Bandaraya Ipoh.Kalau dari Lebuhraya PLUS boleh […]

Selanjutnya
12 May 2022
Kafe Belibis Tawar Pengalaman Unik Makan Dalam Koc Keretapi di Pekan, Pahang

Kalau cakap mengenai pelancongan di Negeri Pahang, ramai dari kita pasti terfikir mengenai Cameron Highlands, Genting Highlands, Cherating, Bukit Fraser dan Kuantan sahaja kan. Sebenarnya banyak lagi tau tempat menarik di sekitar negeri terbesar Semenanjung Malaysia ini. Misalnya, kalau anda ke Pekan jangan lupa untuk melawat Muzium Sultan Abu Bakar (Muzium Pahang). Apa yang menarik […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram