tempat menarik di solo indonesia

3 Tempat Menarik Untuk Dikunjungi Apabila ke Solo, Indonesia !

Dikemas Kini: 22 Mei 2023
Surga Route

1. Gardu Pandang Bukit Batur Suroteleng, Boyolali

bukit-kinasih
Sumber gambar: ngadem.com

Posing menarik untuk dimuat naik ke instagram seperti ini semakin mendapat perhatian di kalangan anak muda. Terletak di puncak Suroteleng, menikmati keindahan matahari naik dengan kepulan awan menghiasi sekitar pergunungan Merbabu dan Sindoro di pagi hari juga sangat berbaloi.

2. Gantole Wonogiri

gantole-wanagiri
Kredit gambar: lailiapril.blogspot.my
gantole-wanagiri-2
Sumber gambar: ilhamtam.tumblr.com

Sama ada sekadar mahu bergambar mahupun melihat paragliding, inilah tempatnya. Selain melihat keindahan alam, udara nyaman dan tenang, jika berani boleh juga mencuba paragliding di sini.

Berlatar belakangkan Waduk Gajah Mungkur, Bukit menghijau dan angin bertiup nyaman sejuk bakal membuat anda terbuai sambil menikmatnya kedamaian. Dan waktu terbaik untuk berada di sini adalah sewaktu matahari terbenam.Bayaran masuk percuma.

3. Tempat OOTD tersembunyi di Randubang, Wonogiri

Randubang-Wonogiri-2
Kredit gambar: aquariantraveller.blogspot.my

Sekali imbas bagai di Planet Kripton, batu kapur di sini memberi rasa unik tersendiri bagi para pengunjung ke Randubang, Wonogiri. Tidak ramai yang ke sini kerana ia bukanlah destinasi popular. Bayaran masuk percuma aja dong. Alamat: Dusun Randubang, Desa Pare, Wonogiri, Jawa Tengah

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram