world's best 50

Hotel Terbaik Di Dunia Akan Dinobatkan Dalam Satu Senarai Baru !

Dikemas Kini: 23 Januari 2023
Surga Route

The World's 50 Best list terkenal kerana menjadikan satu-satu restoran sebagai bahan bualan. Sebagai contoh, Restoran Noma yang tidak dikenali namun menjadi fenomena antarabangsa selepas ia dinobatkan sebagai restoran Nombor 1 di dunia pada 2010.

Kini agensi yang telah membuat senarai bagi restoran terbaik di dunia sedang bersedia untuk melakukan perkara yang sama untuk hotel.

Hotel Terbaik Di Dunia Akan Dinobatkan Dalam Satu Senarai Baru !

Anugerah itu akan berdasarkan undian daripada 580 juri, diselia oleh pengerusi akademi yang terletak di seluruh dunia; pengundi belum lagi dipilih dan akan dirahsiakan.

Tiada kriteria untuk dimasukkan dalam senarai 50 hotel Terbaik Dunia. Selain senarai utama, terdapat juga anugerah untuk kategori tertentu, seperti resort pantai terbaik.

Hotel Terbaik Di Dunia Akan Dinobatkan Dalam Satu Senarai Baru !

Pengundi akan diminta untuk mempertimbangkan semua aspek pengalaman penginapan, daripada hubungan pertama dengan kakitangan kepada pengalaman makan dan minum, dan juga daftar keluar.

Kumpulan mengundi untuk senarai 50 hotel Terbaik akan terdiri daripada 50% wartawan, 30% pengendali hotel dan 20% "pengembara mewah yang berpengalaman" — iaitu mereka yang menggunakan perkhidmatan concierge dan ejen pelancongan mewah. Masing-masing akan mengundi untuk tujuh hotel, rumah persinggahan dan rumah penginapan di mana-mana sahaja di dunia yang telah diperakui sendiri oleh orang itu bahawa mereka telah menginap.

Senarai sulung 50 Hotel Terbaik Dunia akan dikeluarkan pada satu majlis pada bulan September.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram