kampung stay teluk buih, chalet cantik di tepi laut mersing !

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Dikemas Kini: 4 Mei 2023
Surga Route
Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Ingin merasai pengalaman inap desa di Mersing? Terletak jauh daripada kesibukan kota ditemani kehijauan pepohon bakau dan keindahan laut yang menenangkan. Ini adalah artikel untuk anda.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Hari ini kami nak kongsi, ada satu resort cantik sangat, harga pun marhaen. Baru buka bermula 1 Mei 2023. Memang tiptop ! Ini adalah Kampung Stay - Teluk Buih yang terletak di Mersing, Johor.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Yang bawa anak-anak dengan keluarga jangan risau sebab ada pantai berdekatan yang mengambil masa 3 minit sahaja dengan berjalan kaki.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Dah sesuai sangat lah nanti plan untuk buat family day atau reunion sesama kawan sekolah atau company trip.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Pada masa yang sama, anda yang stay sini boleh ke restoran dekat atas floating deck dengan tiupan angin bayu dan view kampung nelayan dan hidangan selera tempatan dan jugak westen food.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Restoran ini turut dibuka untuk orang luar yang tidak menginap.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !
Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Ada 2 jenis unit penginapan iaitu villa dan twin villa. Luar dah cantik dah macam English Cottage. Rupanya, dalam lagi cantik. Terutama tandas dan pantri tu, kalah hotel ! Konsep gabungan reka bentuk moden dan tradisional.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Sesuai dengan nama diberi Kampung Stay, memang aman damai sangat tempat ni sebab terletak berhampiran perkampungan nelayan kecil. Tepi laut, dapat nikmati pemandangan dan bayu kat sini. Laut kat Mersing pun orang dah tahu memang cantik !

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Kalau nak lari dari kesibukan kota, menginap di tempat yang aman damai, fasiliti lengkap dan kemas, serta selesa memang disinilah tempatnya.

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !
Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !
Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !

Alamat

????KampungStay-Teluk Buih , Jln Teluk Buih, Air Papan, 86800 Mersing, Johor

Harga & Tempahan

Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !
Kampung Stay Teluk Buih, Chalet Cantik di Tepi Laut Mersing !
3.4 17 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

wah bestnyaa area mersing dah cantik sekarang. tengok gambar pon dah terigin rasa nak pergi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram