masuk percuma free entrance to borneo cultures museum ticket price adult kids 2023

Masuk Percuma ke Borneo Cultures Museum Pada 18 Mei Ini !

Dikemas Kini: 26 Oktober 2023
Surga Route

Borneo Cultures Museum menawarkan kemasukan secara percuma istimewa pada 18 Mei ini bersempena dengan Hari Muzium Antarabangsa.

Baru-baru ini pihak pengurusan Borneo Cultures Museum telah mengumumkan di laman Facebook rasmi mereka bahawa pada 18 Mei ini mereka bakal tawar kemasukan percuma untuk semua ke Borneo Cultures Museum.

Muzium yang terletak di Kuching, Sarawak ini mempamerkan pelbagai koleksi yang memaparkan kepelbagaian seni dan budaya etnik di Borneo.

Pengunjung boleh menyaksikan pakaian adat, perkakasan tradisional, seni bina dan seni rupa daripada etnik Sarawak seperti Iban, Bidayuh, Orang Ulu, dan banyak lagi.

Di muzium ini juga kebanyakannya adalah galeri yang memperagakan pakaian, artifak, dan barangan purba yang pastinya memiliki sejarah yang tidak diketahui ramai walaupun oleh orang-orang Borneo sendiri.

Masuk Percuma ke Borneo Cultures Museum Pada 18 Mei Ini !

Jadi, bagi anda yang ingin mempelajari dan menghayati kekayaan seni dan budaya di Borneo, jangan lepaskan peluang keemasan ini. Hanya pada 18 Mei, tiket masuk ke Borneo Cultures Museum disediakan secara percuma. Namun demikian, jika anda terlepas peluang ini, jangan bimbang kerana muzium ini terbuka untuk umum dan harga tiket masuk amat berpatutan.

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram