harga tiket penerbangan kuala lumpur tawau naik melampau adalah tidak tepat

"Mengapa Guna Aplikasi AirAsia Untuk Tengok Tiket Malaysia Airlines?" - Loke Bidas Wee

Dikemas Kini: 21 April 2023
Surga Route

Menteri Pengangkutan Anthony Loke telah menyoal bekas menteri pengangkutan, Wee Ka Siong, kerana menggunakan Aplikasi Super airasia untuk menyemak harga penerbangan Malaysia Airlines dari Kuala Lumpur ke Tawau, Sabah.

Loke berkata bekas menteri pengangkutan itu sepatutnya menggunakan aplikasi mudah alih atau laman web Malaysia Airlines untuk menyemak harga tiketnya dan bukannya aplikasi pihak ketiga.

“Sebagai bekas menteri (pengangkutan), beliau harus tahu bahawa Malaysia Airlines mempunyai aplikasinya sendiri. Ia seperti ingin membeli KFC tetapi sebaliknya pergi ke McDonald's. Ia tidak masuk akal,” katanya.

Menteri itu memberitahu Wee supaya tidak mengelirukan orang ramai dengan memberi mereka maklumat yang mengelirukan dan sebaliknya mendidik mereka menjadi pengguna pintar dengan membandingkan harga untuk mendapatkan tawaran terbaik.

Kedua-dua mereka saling berbalas kenyataan berhubung harga tambang penerbangan yang tinggi untuk penerbangan domestik selepas Wee mendakwa tiket pergi balik kelas ekonomi Malaysia Airlines dari Kuala Lumpur ke Tawau pada 20 April akan menelan kos RM3,138.

Loke kemudian berkata tiket itu adalah untuk kelas perniagaan, bukan ekonomi. Sebagai maklum balas, Wee melalui Facebook menunjukkan bahawa semakan di airasia Super App menunjukkan penerbangan dua hala kelas ekonomi Malaysia Airlines dari KL ke Tawau akan menelan kos RM3,138.

Sementara itu, Loke menjemput Wee untuk menyertainya menghantar penumpang yang terbang dari KL ke Tawau pada 10 malam Khamis ini, sambil menambah bahawa Ahli Parlimen Ayer Hitam itu boleh menemu bual mereka mengenai tiket penerbangan mereka.

“Ini adalah tarikh (20 April) yang beliau sebutkan, oleh itu ini adalah jemputan terbuka untuk beliau menghantar penerbangan 10 malam (Malaysia Airlines),” kata menteri itu.

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram