pertama di malaysia ! gsc buka pawagam imax dengan laser di ioi city mall malaysia’s first imax with laser hall is now open at gsc ioi city mall east 2

Pertama di Malaysia ! GSC Buka Pawagam IMAX Dengan Laser di IOI City Mall

Tag:
Dikemas Kini: 16 Februari 2023
Surga Route

GSC secara rasminya telah membuka pawagam IMAX baharu yang merupakan sebahagian daripada cawangan baharunya di East Wing, IOI City Mall, Putrajaya.

Tidak seperti dewan IMAX sedia ada di seluruh negara, dewan IMAX yang baru dibuka itu adalah IMAX pertama dengan Laser.

IMAX dengan Laser dilengkapi dengan sistem unjuran laser 4K menjanjikan tahap kecerahan yang lebih tinggi berbanding Xenon serta warna yang lebih kaya dan imej yang lebih tajam, sistem ini turut disertakan dengan sistem bunyi 12 saluran yang termasuk saluran sisi dan atas kepala.

Di samping itu, GSC juga telah menyatakan bahawa tempat itu mampu menyampaikan pengalaman IMAX 3D High Frame Rate (HFR).

Ini bermakna peralatan dewan mampu mengeluarkan filem pada 48fps yang merupakan dua kali ganda daripada kadar bingkai standard yang digunakan untuk filem walaupun filem HFR tidak kerap muncul. Oleh itu, adalah tepat bahawa GSC telah memilih untuk membuka IMAX baharu dengan dewan Laser dengan menayangkan Avatar: The Way of Water yang merupakan filem HFR terkini setakat ini.

Bagi harga tiket, kos untuk menonton tayangan di IMAX with Laser di GSC IOI City Mall East ialah RM42 seorang untuk dewasa berdasarkan semakan di laman web GSC. Bagi kanak-kanak, OKU, dan warga emas, harganya lebih rendah sedikit iaitu RM27 seorang.

Anda selalu menonton wayang di GSC ? Nampaknya anda perlukan ini !

0 0 votes
Article Rating
Kategori:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Berkaitan

Cerita Popular

Komen Terkini di SurgaRoute.Com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram