malaysia airlines offer free meal voucher for delayed flights malaysia airlines tawarkan baucar makanan jika penerbangan ditangguhkan

Rupanya Boleh Tuntut Baucar Makanan Jika Penerbangan Ditangguhkan !

Dikemas Kini: 13 Januari 2024
Surga Route

Mesti ramai yang belum tahu kan? Rupa-rupanya anda boleh tuntut baucar makanan jika penerbangan anda ditangguhkan untuk beberapa tempoh masa tertentu. Sebenarnya, semua syarikat penerbangan ada menyediakan pampasan ini termasuklah Malaysia Airlines.

Baru-baru ini, tular satu hantaran di Facebook yang berkongsikan pengalaman seorang penumpang pesawat Malaysia Airlines mendapatkan baucar makan malam.

Menerusi perkongsian di laman Facebook ‘My Sabah’ menyatakan bahawa sekiranya penerbangan tertangguh tanpa mendapat notis dari pihak penerbangan, penumpang boleh dapatkan baucar makan Malaysia Airlines.

“Ilmu baru, jika flight delayed tanpa dapat notis, kita boleh minta dinner voucher RM35, kalau tak minta tak dapat,” tulis My Sabah di laman Facebook.

Rupanya Boleh Tuntut Baucar Makanan Jika Penerbangan Ditangguhkan ! malaysia airlines offer free meal voucher for delayed flights malaysia airlines tawarkan baucar makanan jika penerbangan ditangguhkan

Bagaimanapun, baucar yang diberi dari pihak penerbangan Malaysia Airlines itu berjumlah RM35 sahaja dan hanya boleh digunakan untuk beberapa restoran atau kedai makan yang berada di lapangan terbang sahaja. Paling geram, katanya 'Kalau tak minta, tak dapat'. Adehh, jadi jika anda mengalami situasi penerbangan ditangguhkan boleh minta ya !

0 0 votes
Article Rating
Konsikan Artikel:
Kategori: Tag:

Ditulis oleh Surga Route

Kami kongsikan segalanya berkenaan Halal & Muslim-Friendly Travel.

Baca Juga:
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram