Kenderaan masuk Kelantan dari arah Utara meningkat 5 peratus
Dalam Negara
Kenderaan masuk Kelantan dari arah Utara meningkat 5 peratus
Image is not available
Polis Terengganu perketat kawalan di pintu masuk, elak cubaan rentas negeri secara haram
Dalam Negara
Polis Terengganu perketat kawalan di pintu masuk, elak cubaan rentas negeri secara haram
Image is not available
Rakyat diingatkan tidak rentas daerah & negeri bagi sambutan Aidiladha 1442H
Akan Datang
Rakyat diingatkan tidak rentas daerah & negeri bagi sambutan Aidiladha 1442H
Image is not available
Perlis akan adakan Solat Aidiladha di tanah lapang, larang individu rentas negeri untuk turut serta
Akan Datang
Perlis akan adakan Solat Aidiladha di tanah lapang, larang individu rentas negeri untuk turut serta
Image is not available
Kelonggaran SOP buat penerima dua dos vaksin COVID-19 : Kemungkinan dibenarkan rentas daerah & makan di restoran ?
Akan Datang
Kelonggaran SOP buat penerima dua dos vaksin COVID-19 : Kemungkinan dibenarkan rentas daerah & makan di restoran ?
Image is not available
Kriteria kelonggaran SOP akan diumumkan minggu hadapan
Akan Datang
Kriteria kelonggaran SOP akan diumumkan minggu hadapan
Image is not available
Surat MITI tidak diterima untuk rentas negeri bagi tempoh 18-21 Julai 2021
Baru
Surat MITI tidak diterima untuk rentas negeri bagi tempoh 18-21 Julai 2021
Image is not available
Masjid Al-Fatah Al-Alim, antara masjid termegah di Timur Tengah
Luar Negara
Masjid Al-Fatah Al-Alim, antara masjid termegah di Timur Tengah
Image is not available
3 July 2021
Pemuda ini ubahsuai 'van pasar malam' menjadi campervan serba lengkap. Mahu kembara ke seluruh Malaysia !

Seorang pemuda bernama Mohd Asri Mohd Nawawi yang berasal dari Kroh, Perak sanggup menghasilkan sendiri campervan (van perkhemahan) daripada van mini berjenama Daihatsu Hijet s85, bagi memenuhi impiannya mengembara. Beliau yang ditemubual oleh Bernama berkata ilmu mengenai pengubahsuaian kenderaan diraih melalui video campervan conversion luar negara yang terdapat di laman sosial YouTube sebelum beliau melakukan […]

24 June 2021
Hotel Paya Bunga, hotel patuh syariah kebanggaan Kerajaan Terengganu

Hebat ! Rupa-rupanya, di Terengganu terdapat sebuah hotel berkonsepkan patuh syariah milik kerajaan negeri, dibuka sejak 2018. Ramai beranggapan bahawa patuh syariah hanya mengenai makanan halal sahaja. Tetapi, segala urusan operasi hotel disini selari dengan keperluan syariah sama ada pemakaian kakitangan, pergaulan, penyediaan makan minum mahupun perkhidmatan kepada tetamu sekaligus mewujudkan suasana keislaman yang menyeluruh. […]

24 June 2021
Tamu Hotel & Suites, Hotel patuh syariah di tengah Bandaraya Kuala Lumpur

Hotel patuh syariah Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur terletak megah di hadapan Masjid Jamek Kampung Baru ! Hotel setinggi 42 tingkat yang menelan kos pembinaan 200 Juta itu dilengkapi 276 bilik serta 129 suites. Ia dibangunkan oleh pengasas Zikay Group Berhad & juga Pengerusi Masjid Kampung Baru , Mohd Khay yang merupakan lulusan perakaunan […]

10 March 2021
Farm Ville Cafe & Homestay. Menginap dalam kontena di tengah sawah padi !

Jika anda mencari tempat yang santai dan mahukan persekitaran jauh dari kota , haa meh tengok perkongsian dari Cik Sara mengenai percutiannya ke Farm Ville Cafe & Homestay yang terletak di Sekinchan, Selangor. Menariknya di Farm Ville Cafe & Homestay ini adalah anda dapat merasa pengalaman tidur dalam kontena ! Ditambah pula dengan pemandangan sawah padi yang […]

1 January 2021
Cuti dan Jimat ! Jom tebus Baucar bernilai sehingga RM100 untuk baucar 'staycation' di Shopee !

TOURISM Malaysia dengan kerjasama Persatuan Hotel Malaysia (MAH) dan syarikat e-Dagang popular, Shopee Malaysia telah berganding bahu dalam menghidupkan semula ekonomi dan rantaian bekalan pelancongan menerusi Kempen “Jom Cuti-Cuti Malaysia! Experience Malaysia Like Never Before”. Kempen di bawah Pakej Rangsangan Ekonomi (PRE 1.0) itu akan bermula pada 31 Disember sehingga 31 Mac 2021 dan akan menawarkan […]

28 December 2020
Kapal persiaran dilengkapi roller coaster dirancang untuk berlayar April 2021

Bila tamat pandemik nanti, jom kita cuba naik roller coaster atas Kapal Persiaran Mardi Gras, kapal pertama yang dilengkapi fasiliti itu di dunia. Kapal yang diberi jolokan sebagai “Fun Ship” itu dibina dengan kapasiti untuk menampung sehingga 6,500 penumpang, menjadikannya sebagai kapal persiaran terbesar yang dimiliki dan dioperasikan oleh Carnival Cruise Line. Buat masa sekarang, mereka telah […]

2 November 2020
Jom makan Dim Sum halal di restoran hotel 5 bintang ! Bayar sekali, makan berkali-kali !

Kita semua tahu untuk menjamu selera di restoran 5 bintang sepatutnya tak murah kan? Kita tahu juga nak menjamu selera dengan hidangan Dim Sum pun boleh tahan juga harganya. 2 biji Dim Sum harganya sama dengan nasi campur, atau mungkin lebih. 😂 Tapi sekarang, sebuah hotel 5 bintang di Subang Jaya dapat memberikan anda pakej […]

30 October 2020
Antilia, mahligai terbesar di dunia setinggi 173 meter

Sekarang hot isu mengenai orang kaya kan. Harini kami nak story sikit mengenai salah-satu rumah termahal di dunia milik orang have-have, bernama Antilia terletak di Mumbai. Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani iaitu orang terkaya di India. (Net Worth US$85.9 Billion ATAU RM355.84 Billion jer) yang juga merupakan manusia ke-6 terkaya di dunia menurut senarai […]

16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram