Dalam Negara
Perkhidmatan feri Langkawi-Kuala Perlis disambung 27 Februari
Image is not available
Dalam Negara
Jambatan ikonik bakal dibuka di Tasik Kenyir pada Mei 2021
Image is not available
Penerbangan
Malaysia Airlines mahu perkenal pas kesihatan perjalanan pasca COVID-19
Image is not available
Dalam Negara
Kerajaan cadang pasport vaksin COVID-19, dokumen pengesahan selepas suntikan
Image is not available
Luar Negara
COVID19 berakhir pada awal 2022 - Pakar
Image is not available
Dalam Negara
Genting SkyWorlds bakal dibuka pada Q2 2021
Image is not available
Penerbangan
Khazanah suntik RM3.6b untuk penstrukturan semula Malaysia Airlines
Image is not available
Penerbangan
Pesawat Malaysia Airlines Dengan Jalur Gemilang Bawa Vaksin COVID-19
Image is not available
Slider
1 January 2021
Cuti dan Jimat ! Jom tebus Baucar bernilai sehingga RM100 untuk baucar 'staycation' di Shopee !

TOURISM Malaysia dengan kerjasama Persatuan Hotel Malaysia (MAH) dan syarikat e-Dagang popular, Shopee Malaysia telah berganding bahu dalam menghidupkan semula ekonomi dan rantaian bekalan pelancongan menerusi Kempen “Jom Cuti-Cuti Malaysia! Experience Malaysia Like Never Before”. Kempen di bawah Pakej Rangsangan Ekonomi (PRE 1.0) itu akan bermula pada 31 Disember sehingga 31 Mac 2021 dan akan menawarkan […]

28 December 2020
Kapal persiaran dilengkapi roller coaster dirancang untuk berlayar April 2021

Bila tamat pandemik nanti, jom kita cuba naik roller coaster atas Kapal Persiaran Mardi Gras, kapal pertama yang dilengkapi fasiliti itu di dunia. Kapal yang diberi jolokan sebagai “Fun Ship” itu dibina dengan kapasiti untuk menampung sehingga 6,500 penumpang, menjadikannya sebagai kapal persiaran terbesar yang dimiliki dan dioperasikan oleh Carnival Cruise Line. Buat masa sekarang, mereka telah […]

2 November 2020
Jom makan Dim Sum halal di restoran hotel 5 bintang ! Bayar sekali, makan berkali-kali !

Kita semua tahu untuk menjamu selera di restoran 5 bintang sepatutnya tak murah kan? Kita tahu juga nak menjamu selera dengan hidangan Dim Sum pun boleh tahan juga harganya. 2 biji Dim Sum harganya sama dengan nasi campur, atau mungkin lebih. 😂 Tapi sekarang, sebuah hotel 5 bintang di Subang Jaya dapat memberikan anda pakej […]

30 October 2020
Antilia, mahligai terbesar di dunia setinggi 173 meter

Sekarang hot isu mengenai orang kaya kan. Harini kami nak story sikit mengenai salah-satu rumah termahal di dunia milik orang have-have, bernama Antilia terletak di Mumbai. Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani iaitu orang terkaya di India. (Net Worth US$85.9 Billion ATAU RM355.84 Billion jer) yang juga merupakan manusia ke-6 terkaya di dunia menurut senarai […]

16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

11 May 2020
Tren Mewah di Malaysia, sesuai untuk dicuba bersama yang tersayang !

Bagi peminat sesetengah orang, melakukan perjalanan darat dengan tren mewah pasti menjadi impian. Kiranya macam trips of a lifetime lah gitu ! Mungkin kita sering membayangkan Venice Simplon-Orient-Express yang begitu sinonim di Eropah. Antara route yang sinonim dengan mereka adalah Venice- London , Paris-Venice , Paris-Verona. Tetapi tahukah anda, perkhidmatan tren mewah sebegini juga terdapat […]

10 May 2020
Destinasi Mahal dengan Cara Murah : 10 Aktiviti Percuma di Singapura

Tahukah anda , sehingga tahun 2018 Singapura diumumkan sebagai Bandar Paling Mahal di dunia buat kali ke-5 berturut-turut , menurut laporan daripada Economist Intelligence Unit yang berpengkalan di London, United Kingdom. Tetapi, itu tidak seharusnya dijadikan alasan untuk kita tidak meneroka tarikan dan tempat menarik di Singapura. Disini, kami kongsikan untuk anda 10 aktiviti pelancongan […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram