Penerbangan
3 lagi syarikat penerbangan antarabangsa kembali beroperasi di KLIA
Image is not available
Penerbangan
Firefly akan menggunakan jet bermula Q1 2021, perkukuh laluan domestik dan ASEAN
Image is not available
Penerbangan
Firefly jadi syarikat penerbangan nasional jika Malaysia Airlines 'bungkus'
Image is not available
Baru
New Zealand kini punyai passport paling berkuasa di dunia, Malaysia tangga ke-21
Image is not available
Kekawan's
Tourism Malaysia Surfcasting Tour 2020, acara hebat buat kaki pancing
Image is not available
Akan Datang
Rusia perkenalkan E-Visa mulai 2021, Malaysia tersenarai sebagai antara yang boleh memohon
Image is not available
Luar Negara
Jepun merancang untuk menghapuskan sekatan perjalanan bagi 12 negara termasuk Malaysia
Image is not available
Keluarga
Terkandas akibat COVID-19, lelaki di Singapura ini lepas kerinduan kepada keluarga dengan lambaian di Selat Johor
Image is not available
Slider
16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

11 May 2020
Tren Mewah di Malaysia, sesuai untuk dicuba bersama yang tersayang !

Bagi peminat sesetengah orang, melakukan perjalanan darat dengan tren mewah pasti menjadi impian. Kiranya macam trips of a lifetime lah gitu ! Mungkin kita sering membayangkan Venice Simplon-Orient-Express yang begitu sinonim di Eropah. Antara route yang sinonim dengan mereka adalah Venice- London , Paris-Venice , Paris-Verona. Tetapi tahukah anda, perkhidmatan tren mewah sebegini juga terdapat […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram