Kenderaan masuk Kelantan dari arah Utara meningkat 5 peratus
Dalam Negara
Kenderaan masuk Kelantan dari arah Utara meningkat 5 peratus
Image is not available
Polis Terengganu perketat kawalan di pintu masuk, elak cubaan rentas negeri secara haram
Dalam Negara
Polis Terengganu perketat kawalan di pintu masuk, elak cubaan rentas negeri secara haram
Image is not available
Rakyat diingatkan tidak rentas daerah & negeri bagi sambutan Aidiladha 1442H
Akan Datang
Rakyat diingatkan tidak rentas daerah & negeri bagi sambutan Aidiladha 1442H
Image is not available
Perlis akan adakan Solat Aidiladha di tanah lapang, larang individu rentas negeri untuk turut serta
Akan Datang
Perlis akan adakan Solat Aidiladha di tanah lapang, larang individu rentas negeri untuk turut serta
Image is not available
Kelonggaran SOP buat penerima dua dos vaksin COVID-19 : Kemungkinan dibenarkan rentas daerah & makan di restoran ?
Akan Datang
Kelonggaran SOP buat penerima dua dos vaksin COVID-19 : Kemungkinan dibenarkan rentas daerah & makan di restoran ?
Image is not available
Kriteria kelonggaran SOP akan diumumkan minggu hadapan
Akan Datang
Kriteria kelonggaran SOP akan diumumkan minggu hadapan
Image is not available
Surat MITI tidak diterima untuk rentas negeri bagi tempoh 18-21 Julai 2021
Baru
Surat MITI tidak diterima untuk rentas negeri bagi tempoh 18-21 Julai 2021
Image is not available
Masjid Al-Fatah Al-Alim, antara masjid termegah di Timur Tengah
Luar Negara
Masjid Al-Fatah Al-Alim, antara masjid termegah di Timur Tengah
Image is not available
28 December 2020
Kapal persiaran dilengkapi roller coaster dirancang untuk berlayar April 2021

Bila tamat pandemik nanti, jom kita cuba naik roller coaster atas Kapal Persiaran Mardi Gras, kapal pertama yang dilengkapi fasiliti itu di dunia. Kapal yang diberi jolokan sebagai “Fun Ship” itu dibina dengan kapasiti untuk menampung sehingga 6,500 penumpang, menjadikannya sebagai kapal persiaran terbesar yang dimiliki dan dioperasikan oleh Carnival Cruise Line. Buat masa sekarang, mereka telah […]

30 October 2020
Antilia, mahligai terbesar di dunia setinggi 173 meter

Sekarang hot isu mengenai orang kaya kan. Harini kami nak story sikit mengenai salah-satu rumah termahal di dunia milik orang have-have, bernama Antilia terletak di Mumbai. Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani iaitu orang terkaya di India. (Net Worth US$85.9 Billion ATAU RM355.84 Billion jer) yang juga merupakan manusia ke-6 terkaya di dunia menurut senarai […]

16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

11 May 2020
Tren Mewah di Malaysia, sesuai untuk dicuba bersama yang tersayang !

Bagi peminat sesetengah orang, melakukan perjalanan darat dengan tren mewah pasti menjadi impian. Kiranya macam trips of a lifetime lah gitu ! Mungkin kita sering membayangkan Venice Simplon-Orient-Express yang begitu sinonim di Eropah. Antara route yang sinonim dengan mereka adalah Venice- London , Paris-Venice , Paris-Verona. Tetapi tahukah anda, perkhidmatan tren mewah sebegini juga terdapat […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram