Dalam Negara
Taman Persahabatan Selangor-Jepun bernilai RM3.8 Juta mula dibuka
Image is not available
Dalam Negara
Farm Ville Cafe & Homestay. Menginap dalam kontena di tengah sawah padi !
Image is not available
Luar Negara
Malaysia dapat tambahan 10,000 kuota haji selepas COVID-19 reda
Image is not available
Dalam Negara
Pelancongan Rentas Negeri PKPP Dibenarkan, Hanya Menggunakan Kenderaan Pelancongan Berdaftar
Image is not available
Dalam Negara
Perkhidmatan feri Langkawi-Kuala Perlis disambung 27 Februari
Image is not available
Dalam Negara
Jambatan ikonik bakal dibuka di Tasik Kenyir pada Mei 2021
Image is not available
Penerbangan
Malaysia Airlines mahu perkenal pas kesihatan perjalanan pasca COVID-19
Image is not available
Dalam Negara
Kerajaan cadang pasport vaksin COVID-19, dokumen pengesahan selepas suntikan
Image is not available
Slider
28 December 2020
Kapal persiaran dilengkapi roller coaster dirancang untuk berlayar April 2021

Bila tamat pandemik nanti, jom kita cuba naik roller coaster atas Kapal Persiaran Mardi Gras, kapal pertama yang dilengkapi fasiliti itu di dunia. Kapal yang diberi jolokan sebagai “Fun Ship” itu dibina dengan kapasiti untuk menampung sehingga 6,500 penumpang, menjadikannya sebagai kapal persiaran terbesar yang dimiliki dan dioperasikan oleh Carnival Cruise Line. Buat masa sekarang, mereka telah […]

30 October 2020
Antilia, mahligai terbesar di dunia setinggi 173 meter

Sekarang hot isu mengenai orang kaya kan. Harini kami nak story sikit mengenai salah-satu rumah termahal di dunia milik orang have-have, bernama Antilia terletak di Mumbai. Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani iaitu orang terkaya di India. (Net Worth US$85.9 Billion ATAU RM355.84 Billion jer) yang juga merupakan manusia ke-6 terkaya di dunia menurut senarai […]

16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

11 May 2020
Tren Mewah di Malaysia, sesuai untuk dicuba bersama yang tersayang !

Bagi peminat sesetengah orang, melakukan perjalanan darat dengan tren mewah pasti menjadi impian. Kiranya macam trips of a lifetime lah gitu ! Mungkin kita sering membayangkan Venice Simplon-Orient-Express yang begitu sinonim di Eropah. Antara route yang sinonim dengan mereka adalah Venice- London , Paris-Venice , Paris-Verona. Tetapi tahukah anda, perkhidmatan tren mewah sebegini juga terdapat […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram