Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !
Penerbangan
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !
Image is not available
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam
Penginapan
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam
Image is not available
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021
Penerbangan
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021
Image is not available
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022
Baru
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022
Image is not available
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama
Baru
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama
Image is not available
COVID-19: Malaysia Tangguh Kebenaran Jemaah Menunaikan Umrah Bermula 8 Januari 2022
Baru
COVID-19: Malaysia Tangguh Kebenaran Jemaah Menunaikan Umrah Bermula 8 Januari 2022
Image is not available
Zoo Teruntum Dibuka Semula 10 Disember 2021 Sebagai Zoo Hibrid Pertama di Dunia
Baru
Zoo Teruntum Dibuka Semula 10 Disember 2021 Sebagai Zoo Hibrid Pertama di Dunia
Image is not available
FairField by Marriott Kuala Lumpur Jalan Pahang, bakal dibuka Disember 2021
Penginapan
FairField by Marriott Kuala Lumpur Jalan Pahang, bakal dibuka Disember 2021
Image is not available
4 December 2021
Penginapan Berkonsep Kolonial di The Edison Georgetown

Jika anda mencari lokasi penginapan yang romantis, mewah dan menjamin privasi ketika bercuti di Pulau Pinang, hotel The Edison Georgetown adalah sebuah hotel yang sangat sesuai untuk anda. Terletak di Bandaraya Georgetown yang kaya dengan sejarah, The Edison Georgetown adalah simbol kemegahan senibina asli disini. Bangunan ini dibina pada tahun 1906 sebagai sebuah rumah agam […]

25 November 2021
Netizen Pertikai Harga Tiket Penerbangan ke Sarawak Yang Melambung

Saban tahun, isu harga tiket yang naik harga secara mendadak dan menjadi sangat maha ketika musim cuti panjang & perayaan masih berlanjutan tanpa ada noktah. Kesian kepada perantau & pelajar yang tak dapat melepas kerinduan kepada mak ayah. Terbaharu, wujud pertikaian di media sosial apabila selebriti dari Sarawak iaitu Alena Murang, memuatnaik tangkap layar harga tiket […]

28 December 2020
Kapal persiaran dilengkapi roller coaster dirancang untuk berlayar April 2021

Bila tamat pandemik nanti, jom kita cuba naik roller coaster atas Kapal Persiaran Mardi Gras, kapal pertama yang dilengkapi fasiliti itu di dunia. Kapal yang diberi jolokan sebagai “Fun Ship” itu dibina dengan kapasiti untuk menampung sehingga 6,500 penumpang, menjadikannya sebagai kapal persiaran terbesar yang dimiliki dan dioperasikan oleh Carnival Cruise Line. Buat masa sekarang, mereka telah […]

30 October 2020
Antilia, mahligai terbesar di dunia setinggi 173 meter

Sekarang hot isu mengenai orang kaya kan. Harini kami nak story sikit mengenai salah-satu rumah termahal di dunia milik orang have-have, bernama Antilia terletak di Mumbai. Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani iaitu orang terkaya di India. (Net Worth US$85.9 Billion ATAU RM355.84 Billion jer) yang juga merupakan manusia ke-6 terkaya di dunia menurut senarai […]

16 June 2020
Best ! pakej percutian taraf 'kayangan' lebih mampu milik di waktu PKPP

Kelonggaran yang diberi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) adalah masa yang tepat untuk bercuti dengan peluang merasai pakej pelancongan bertaraf ‘kayangan’ pada harga murah. Wow ! Yelah, rata-rata pusat pelancongan mula memberikan diskaun besar-besaran dan juga promosi lain dalam usaha mereka untuk kembali bernyawa dalam industri. Jadinya, kalau harga penginapan dulunya bertaraf kayangan, kini harganya diturunkan […]

14 May 2020
Bercuti 5 Malam di Resort Mewah Maldives !

Pasti ramai yang selalu 'scroll-scroll ig' , tengok gambar "alahai, cantiknya resort mewah Maldives ni." Teringin sangat nak pergi, tetapi tak tahu berapa anggaran kos disana. Resort pula di tengah-tengah lautan, entah macamanalah nak pergi ke sana. Jangan risau lagi, disini kami kongsikan itinerari percutian ke resort mewah di Maldives selama 5 Hari 4 Malam […]

11 May 2020
Tren Mewah di Malaysia, sesuai untuk dicuba bersama yang tersayang !

Bagi peminat sesetengah orang, melakukan perjalanan darat dengan tren mewah pasti menjadi impian. Kiranya macam trips of a lifetime lah gitu ! Mungkin kita sering membayangkan Venice Simplon-Orient-Express yang begitu sinonim di Eropah. Antara route yang sinonim dengan mereka adalah Venice- London , Paris-Venice , Paris-Verona. Tetapi tahukah anda, perkhidmatan tren mewah sebegini juga terdapat […]

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram