Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !
Penerbangan
Berangan Jadi Mr.Pilot Dengan Simulator SimflightKL Serendah RM59 !
Image is not available
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam
Penginapan
Avante Bandar Utama : Hotel 5 Bintang Mesra Kanak-Kanak Terbaru di Lembah Klang Hanya RM 150 Semalam
Image is not available
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021
Penerbangan
Malindo Air Buka Laluan Baharu Kota Bharu-Langkawi Bermula 27 Januari 2021
Image is not available
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022
Baru
Taman Eko Burung Merak Perai dibuka Mulai 1 Januari 2022
Image is not available
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama
Baru
Rollerwa : Pusat Luncur Terbaru Dari Korea Selatan Dibuka di 1 Utama
Image is not available
COVID-19: Malaysia Tangguh Kebenaran Jemaah Menunaikan Umrah Bermula 8 Januari 2022
Baru
COVID-19: Malaysia Tangguh Kebenaran Jemaah Menunaikan Umrah Bermula 8 Januari 2022
Image is not available
Zoo Teruntum Dibuka Semula 10 Disember 2021 Sebagai Zoo Hibrid Pertama di Dunia
Baru
Zoo Teruntum Dibuka Semula 10 Disember 2021 Sebagai Zoo Hibrid Pertama di Dunia
Image is not available
FairField by Marriott Kuala Lumpur Jalan Pahang, bakal dibuka Disember 2021
Penginapan
FairField by Marriott Kuala Lumpur Jalan Pahang, bakal dibuka Disember 2021
Image is not available
3 December 2021
Pelawat dari 26 Negara Ini Dilarang Menyertai Gelembung Pelancongan Langkawi

Kementerian Kesihatan mengeluarkan larangan kepada pelawat dari 26 negara yang dikenal pasti telah melaporkan penularan varian Omicron, daripada menyertai Gelembung Pelancongan Langkawi (GPL). Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata negara tersebut adalah : United Kingdom Portugal Belanda Australia Kanada Korea Selatan Hong Kong (SAR China) Israel Itali Jerman Denmark Sweden Nigeria […]

27 November 2021
Pemuda Ini Kongsi 45 Destinasi Instagrammable di Sekitar KL & Selangor

Buat warga kota, dah boleh merentas negeri ni mesti rasa nak berjalan jauh-jauh kan? Tapi, destinasi menarik di kawasan berdekatan dah habis diteroka ? Atau sebenarnya tak tahu yang sebenarnya sangat banyak destinasi menarik di sekitar Lembah Klang. Seorang pemuda, dengan nama Facebook Kee Obsessedred telah membuat perkongsian 45 tempat menarik yang boleh dikunjungi di […]

18 July 2021
Surat MITI tidak diterima untuk rentas negeri bagi tempoh 18-21 Julai 2021

Dokumen kebenaran yang dikeluarkan oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) tidak akan diterima oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai kelulusan pergerakan yang sah untuk merentas negeri berkenaan berkuat kuasa bagi tempoh 18 hingga 21 Julai 2021. Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, arahan ini akan dikuatkuasakan di semua sekatan […]

12 July 2021
Rangka perjalanan radius 10 KM dengan laman sesawang ini

Di era PKP, PKPB, PKP, PKPD dan sebagainya, kita pun jadi pening dengan pelbagai sekatan dan peraturan. Tetapi, antara peraturan yang paling familiar adalah seseorang tidak boleh melakukan perjalanan melebihi radius 10 Kilometer dari kediaman, atau hanya boleh melebihi 10 KM atas alasan munasabah. Tetapi bagaimana untuk kita tahu sama ada destinasi yang ingin kita […]

17 June 2021
Pelan Pemulihan Negara : Sektor Pelancongan Perlu Persiap Strategi Sekarang

Susulan pengumuman Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 15 Jun 2021 mengenai Pelan Pemulihan Negara bagi membawa Malaysia keluar daripada kemelut pandemik COVID-19, 4 fasa pemulihan telah dirangka melihatkan sektor pelancongan akan dibenarkan dibuka pada fasa ke-4. Justeru, pemain industri pelancongan perlu bersiap sedia mulai sekarang serta mula merangka strategi perniagaan sebelum sektor itu […]

9 June 2021
Tempoh sah pasport Malaysia dilanjutkan sehingga 2 tahun tanpa sebarang bayaran dikenakan

Jabatan Imigresen Malaysia telah melanjutkan tempoh sah Pasport Antarabangsa Malaysia (MIP) selama dua tahun kepada warga Malaysia yang berada di luar negara dengan tarikh luput pasport pada 2021, Menerusi satu hantaran di Facebook, Bahagian Imigresen di Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Singapura mengatakan langkah itu bertujuan memudahkan pembaharuan MIP di luar negara. Iyalah, pandemik COVID-19 telah […]

3 January 2021
Senarai cuti panjang pada 2021, jom rancang percutian bersama keluarga !

Setakat ini, masih belum ada tanda-tanda bahawa COVID-19 akan reda dalam masa terdekat di Malaysia dan sempadan juga dijangkan tidak akan dibuka sehingga pertengahan tahun 2021. Tetapi, itu tidak bermakna kita tidak boleh berharap untuk menikmati cuti panjang , apatah lagi sektor pelancongan domestik telah dibuka. Jadi, kita tetap boleh menggunakan 14 cuti umum pada […]

24 July 2020
Tips memilih ' Travel Partner' supaya percutian anda tidak sendu

Travel berseorangan sememangnya lebih senang. Bebas untuk pergi kemana yang kita mahu, tak perlu buang masa untuk tunggu orang lain bersiap, boleh tukar plan sesuka hati. Senang cerita kita bebas nak buat apa sahaja tanpa mengira hal dan perasaan orang lain! Anda juga perlu percaya bahawa travel bersama kawan/partner juga ada kelebihannya! Contohnya, 'travel partner' […]

16 June 2020
Tips travel bersama anak-anak yang masih kecil dan juga bayi

Ramai ibu-bapa yang fobia bila sebut pasal travel dengan anak kecil kan? Ibu-bapa yang tidak pernah ada pengalaman pun seram sejuk je memikirkan macam mana lah nak bawa anak kecil travel sekali. Sebenarnya, bawa anak kecil travel ni tidaklah sesusah dan seteruk yang anda sangkakan. Jika anda rancang dengan teliti percutian anda dan melakukan persediaan […]

12 June 2020
Boleh melancong domestik, tetapi perlu hati-hati ! Ini starter kit sebelum rancang percutian dalam negara di waktu PKPP

Kebenaran untuk merentas negeri telah diberikan dibawah Perintah Pergerakan Pemulihan (PKPP) ternyata menggembirakan perantau yang sekian lama memendam rasa untuk pulang ke kampung masing-masing dan juga masyarakat lain juga amat teruja setelah telah diberi lampu hijau untuk melancong dalam negara. Tetapi, anda perlu tahu bahawa kebenaran untuk melancong yang diberikan oleh kerajaan ini adalah sebahagian […]

1 2 3
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram