Dah lama tak pergi luar negara, kami rasa teringat-ingat betul akan keadaan di luar sana. Padahal tak banyak kali pergi pun. 🤣

Kalau anda pernah buat 'rodtrip' ke 'countryside' di Eropah, terutamanya di sekitar United Kingdom, macam Scotland, Wales, Ireland atau di England sendiri pasti anda biasa menjumpai bangunan-bangunan yang dilitupi oleh pohon.

Ya, mereka memang menyukai rumah dilitupi dengan kehijauan pokok yang menjalar supaya landskap seluruh kawasan perkampungan nampak hijau tanpa ada gangguan.

Qidot Cafe Ini Buatkan Anda Bagai di 'Countryside' Eropah

Kini, anda boleh jumpa kafe ala-ala countryside di Qidot Cafe di Banting, Selangor sahaja. Kalau tak macam di Eropah, kurang-kurang dah macam Bukit Fraser dan Cameron Highland juga ni. Tak perlu travel jauh-jauh ke sana kan.

Yang paling menangkap mata pastilah pintu masuk ke kafe ini yang berwarna merah. Bila tengok, pintu merah di sini, memang boleh teringat London.

Bukan sahaja luaran kafe ini yang instagrammable, malah hiasan dalaman juga sangat cantik dengan tema lantai berwarna hitam putih dan mural sebagai 'wall feature'. Ruang makan yang luas memang menjamin keselesaan untuk pengunjung menikmati makanan.

Setiap hidangan di Qidot Cafe pula memang berbaloi dengan harga yang anda bayar apabila anda akan menikmati rasa serta persembahan makanan yang terbaik !

Lokasi

📍Qidot Cafe, Lot 1658, Batu 9, Jalan Klang Banting, Kampung Medan, 42500 Telok Panglima Garang, Banting, Selangor

0 0 votes
Article Rating
Categories: ,
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Selamat Datang ke Surga Route. Kami suka berkongsi pengalaman menjelajah seluruh dunia.
17 May 2022
Perbaharui Pasport Hanya Melalui Atas Talian Mulai 11 Mei 2022. Ini Cara-Caranya

Sejak pembukaan sempadan negara, ramai dah mula nak melepaskan gian untuk 'travel' ke luar negara. Bila check passport, rupanya dah tamat tempoh dan perlu perbaharui. Memang beratur panjanglah pejabat imigresen tu. Mungkin disebabkan itu, Jabatan Imigresen Malaysia memaklumkan bahawa prosedur terkini untuk memperbaharui pasport adalah hanya menggunakan atas talian. 'Walk-in' dah tidak diterima ya. Melainkan […]

Selanjutnya
13 May 2022
MyAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaharu Bakal Diperkenal

Untuk mereka yang selalu menaiki penerbangan bagi tujuan domestik atau perjalanan serantau, ada berita baik untuk anda. Sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah tempatan telah diperkenalkan dan bakal memulakan operasi tidak lama lagi. Sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang baharu itu adalah MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) berpengkalan di Kuala Lumpur yang telah diberikan kelulusan bersyarat […]

Selanjutnya
13 May 2022
Padang Kota Lama Kembali Dibuka Dengan Wajah Baru ! Kos Penambahbaikan RM12.9 Juta !

Wah, seronoklah orang Penang. Sekarang dah boleh bersiar-siar dan menikmati pemandangan pesisir pantai di Padang Kota Lama dengan lebih selesa selepas projek pengukuhan dan penambahbaikan tembok laut Padang Kota Lama telah selesai sepenuhnya. Projek sepanjang kira-kira 570 meter dari Medan Selera Renong ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia itu mula dibina pada 2016 dan dikatakan menelan […]

Selanjutnya
12 May 2022
Silverlakes Village Outlet Bakal Dibuka di Batu Gajah, Perak. Hanya 30 Minit Dari Bandaraya Ipoh !

Sebuah 'outlet village' di Batu Gajah, Perak telah hampir siap sepenuhnya dan bakal dibuka. Outlet tersebut dengan nama Silverlakes Village Outlet dijangka akan dibuka sekitar pertengahan tahun 2022 atau selewat-lewatnya pada Q4 2022. Selepas ini, bolehlah sebelum balik beraya di kampung singgah sini dulu. Lokasinya hanya 30 Minit dari Bandaraya Ipoh.Kalau dari Lebuhraya PLUS boleh […]

Selanjutnya
12 May 2022
Kafe Belibis Tawar Pengalaman Unik Makan Dalam Koc Keretapi di Pekan, Pahang

Kalau cakap mengenai pelancongan di Negeri Pahang, ramai dari kita pasti terfikir mengenai Cameron Highlands, Genting Highlands, Cherating, Bukit Fraser dan Kuantan sahaja kan. Sebenarnya banyak lagi tau tempat menarik di sekitar negeri terbesar Semenanjung Malaysia ini. Misalnya, kalau anda ke Pekan jangan lupa untuk melawat Muzium Sultan Abu Bakar (Muzium Pahang). Apa yang menarik […]

Selanjutnya
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram